0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 14:28:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 14:29:00

Suyla çalışan taksiler Paris sokaklarında

Avrupa’da devletlerin yaptığı sıfır emisyon çalışmaları markalarında hedefleri için mükemmel bir çalışma oluyor. Toyota da Paris’te başlayan emisyon düşürme çalışmasında Mirai taksileri ile katılıyor.

TM Dijital Haber Merkezi

Araçların egzozundan çıkan gazlar hem çevreye hem de insanlara oldukça zarar veriyor. Markalarda bu zararın en az olması için ellerinden geleni yapıyorlar. Elektrikli otomobiller ile başlayan bu sıfır emisyon hareketinde şarj sorunları ve menzil gibi problemler bazı sektörlerde elektrikli otomobillerin kullanımını azaltıyor. Hidrojen yakıt sistemi ise bataryalara göre araçların çok daha fazla menzile sahip olmalarını sağlıyor.

HAVAYI TEMİZLEYECEK

Toyota da geçtiğimiz yıllarda tanıttığı hidrojen yakıt hücrelerine sahip olan Mirai aracı ile elektrikli araçlara alternatif olmuştu. Hidrojen yakıt çevrim sistemi sayesinde egzozundan su buharı atan bu otomobiller, Paris caddelerinde taksi olarak görev yapmaya başlayacaklar. Toyota’nın sürekli artış sağlamaya çalıştığı araçlarda 2020 yılında 30 bin adeti yollarda olacak. Hava kalitesinin artması ile insan sağlığına olumlu olarak yansıyacak olan bu otomobillerin en büyük sorunu ise hidrojen dolum istasyonlarının kısıtlı olması.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX