0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 23:10:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 23:20:00

Galatasaray seçime gidiyor! Mustafa Cengiz ibra edilmedi

Galatasaray, uzun yıllar unutulmayacak bir mali ve idari genel kurul yaşadı ve yaklaşık 13 saat süren toplantı sırasında Mustafa Cengiz yönetimi, ilk dönemiyle mali ve idari yönden ibra edildi. 2. dönem ise mali yönden ibra edilirken, yönetsel açıdan oy çokluğuyla ibra edilmedi. Galatasaray tüzüğüne göre mevcut Galatasaray yönetimi, 1 ay içinde seçim kararı almak zorunda.

Galatasaray, uzun yıllar unutulmayacak bir mali ve idari genel kurul yaşadı ve yaklaşık 13 saat süren toplantı sırasında Mustafa Cengiz yönetimi, ilk dönemiyle mali ve idari yönden ibra edildi. 2. dönem ise mali yönden ibra edilirken, yönetsel açıdan oy çokluğuyla ibra edilmedi.

YÖNETİM 1 AY İÇİNDE SEÇİM KARARI ALMAK ZORUNDA

Tüzük gereği Galatasaray'da mevcut yönetimin 23 Mart - 24 Nisan arasında seçim kararı alması gerekiyor. En geç 23 Mayıs'a kadar seçim yapılması gerekiyor.

MUSTAFA CENGİZ ADAY OLAMAYACAK

Tüzüğe göre seçime gidecek olan Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz, bu seçimde aday olamayacak.

Tüzüğün 59. maddesi: "Aklanmayan kulüp başkanı ile yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler."

MUSTAFA CENGİZ'İN AÇIKLAMALARI

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, üyelerin yaptığı konuşmaların ardından tekrar kürsüye geldi ve yapılan eleştirilere cevap verdi.

"Şu anda birlik, beraberlik, bizi bırakın, yönetimi bırakın, bana öfkelenebilirsiniz, beni istifaya davet edebilirsiniz, gayet doğal. Ben bundan rahatsız değilim. Benim için kedi dendi, değneği alıp kovalanır, gerisi yalan dendi ve temsil kabiliyeti dendi. Arkadaşlar, ben sizi temsil ediyorum, siz ne iseniz, ben oyum."

"KÖTÜ TEMSİL ETTİKLERİ İDDİALARINA CEVAP"

"Biz sizi kötü temsil etseydik CAS'ta, bugün burada olabilir miydik? Ben kem sözü, küfrü, hakareti, aşağılamayı kabul edemem. Ben sizin dürüst, korkusuz kanadınızım. Ben tehdit etsem, açık ve net ederim. Ben genel kurulu çok yakın görüyorum. Bazen dost gibi konuşuyorum. Bazen çok hızlı düşünürken, düşünemiyorum. Ben geri adım atmıyorum, neredeyse kasetlerim yayınlandı. Bütün sözcüklerimin arkasındayım. Hepsinin bir gelişi var, arada tırnaklayıp alamazsınız. Ben bunları hak ediyor muyum, arkadaşlarım hak ediyor mu? Biz bu işe gönüllü talip olduk, kapıyı açıp da kimsenin koltuğunu kapmadık. Tehdidi yiyen biziz, buna rağmen ben bir şey demedim, demiyorum."

FATİH TERİM İLE SÖZLEŞME VE KAP BİLDİRİMLERİ

Sevgili Fatih Terim hocamızı biz KAP'a 16 Ekim'de bildirdik. KAP'ı okumuyor musunuz? KAP bildirisi açık, açın okuyum. 4 gün içinde 4 transfer yaptık. Evet, 10 milyon euroya yaptık, 1 lira da aşmadık. Her saniye UEFA ile temas halindeydik. Biz sizi şerefle temsil ediyoruz çünkü hepinizin de onurlu ve şerefli olduğunuza inanıyoruz. Marcao'nun ne alacağını açıkladık. Hem de çok düşük bir ücret alıyor. Size açıkladım, yarın içinizden yöneticiler çıkacak. Belki çıkacak yeni arkadaşlar bu adam bir şeyler anlatıyor desin ve duysun. Bir tek Emre'yi açıklamadık.

"GALATASARAY DÜNYANIN TEPESİNDE OLMALI"

"4 takıma göre %10 fark var ama 10 senedir ilk defa var. Bizi küçük gördüler. Galatasaray'ın bulunacağı yer, dünyanın tepesi. Hedef bu. Belki torunumuz görür ve ben öbür dünyada huzur içinde olurum. Beka, var oluş demek. Ben Dursun başkanı 1 gün suçlamadım. Eskiden daha sert suçluyordum. Her sözcüğe başlarken başkanıma ve yönetimlere saygılı olun dedim. Hakaret etmeyin dedim ben muhalif olarak. Bunu sizden de beklerdim."

"31'İNE KADAR 71 MİLYON TL BULMAM LAZIM"

"Benim en yakın arkadaşlarım liseliler. Biri liseliyim dediğinde ben öne aldım, divan üyesiyim dediğinde iki adım öne aldım. Beka sorunu size dediğim gibi, 'kıyam' dediğimde badem bıyık gibi dediler, onu bırakmıyorum. Benim 31'ine kadar 71 mliyon küsür TL bulmam gerek. Bu gerçekten bir var oluş, ben başka kulüpler gibi olamam. Ben borsaya kote kulüpler içinde en iyi olan kulübüm, tersi olsa söylerim."

G.SARAY ÜNİVERSİTESİ İLE İLKOKUL GÖRÜŞMESİ

"Kardeşim öldükten sonra hiç ağlamadım. Lise 2'deydim. Boğazımın düğümlendiği an, Galatasaray Üniversitesi'nde oldu. Edebiyat da yapmıyorum. Nedir biliyor musunuz? Rektöre gittim, ilkokul yapma fikri bizden çıktı ama buna siz sahip çıkın. Bizim için lise düşmanı diyen bir kesim var, yanlış anlarlar, ben liseden arkadan dolanıp 2 puan alacağım, yok. Öğretmenlere lojman sözü verdik. Hayır dediler, biz Bahçeşehir'de yatılı okul yapacağız dediler. Florya'da yapalım dedim, cevap bile alamadım. Boğazım kurudu, düğümlendi, hala da gidiyor. Umarım rektör ve rektör yardımcısı beni de dinliyordur. Sonra dedikoduları duyuyorum, biz gerici yönetimiz, orada imam hatip yapmak istiyormuşuz."

KULÜPLER BİRLİĞİ İLE YAŞANAN GERGİNLİK

"Kulüpler Birliği ile çok kötü çakışıyoruz, toplantıya da gitmedim. Ben özür beklemedim, ben düşmanımı da hakir görmem, asilce çarpışmak başka bir şey, beyaz bayrak çekene bir şey yapamazsın. Ali Dürüst'ün ayrılmasını bizden bildiler, acı olan da, o metni kimse üstüne almıyor, nasıl yazıldığını biliyoruz. Ben onu söylemeyeyim. Argüman şu, Anadolu kulüplerine de diyorlar. Ali Dürüst'ün tekrar dönüşüne mukabil, 3 hakem askıya alındı diyorlar. Askıya almayı beyan ettiler, öyle bir şey yok. Yaşar Uğurlu'ya 26 maç verilmediğini de biliyoruz, hepsini yüzlerine söylüyoruz. Yabancı için bizden 2,5 milyon TL kesilmiş. Zaten biz sınıra karşıyız, yabancıda sınır var."

FENERBAHÇE’YE SERT CEVAP

“Bu arada kimse benim teknik direktörüme sokak serserisi diyemez. Onu diyen en büyük serseridir.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX