0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Nisan 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:29 Nisan 2019 Pazartesi 08:00:00

Mobil Oil'den + 5 yıl motor garantisi

Türkiye'de ilk kez ikinci el otomobilde 5 yıl motor garantisi geliyor. Mobil 1 Motor Garantisi konseptini Türkiye’ye getirmek istediklerini belirten Mobil Oil Türk Genel Müdürü Münci Bilgiç, “Otomobil sahipleri Mobil 1 motor yağlarını kullandıkları süreç içinde 5 yıl ya da 160 bin kilometre motor garantisi verilecek” dedi.

Sevdi ÇAVUŞOĞLU

Bulunduğu çoğu ülkede 100 yılı aşkın süredir yatırımlar ve operasyonlar yapan Mobil'in, Türkiye’ye 1900’lü yılların başında, Osmanlı döneminde girdiğini belirten Mobil Oil Türk Genel Müdürü Münci Bilgiç, “Firma olarak 114 yıldır Türkiye’de faaliyet göstererek ülkemizde kurulan ilk madeni yağ ve akaryakıt firması unvanını taşıyoruz. Önceki yıllarda petrol arama, rafinaj ve LPG faaliyetlerimiz de bulunmaktaydı. Fabrikamız, Mobil 1 Center çalışanları ve distribütörlerimizle 500 kişilik bir aileyiz. Dünya çapında 100 yılı aşkın geçmişimizle global bir şirketiz. Otomotiv yağlarında Mobil 1,  ticari araç yağlarında Mobil Delvac 1 ve endüstriyel yağlarda ise Mobil SHC serisiyle bilinen sentetik yağları tüketicilere sunuyoruz. 1973 yılından beri dünya piyasasında olan sentetik yağların öncüsü olan bir markayız. Mobil 1, 70 değişik otomotiv marka ve model tarafından ilk dolum yağları olarak kullanılıyor. Bu markalar arasında Porsche, Bentley, Aston Martin, Chevrolet, Peugeot, Toyota, Mercedes-Benz AMG serisi ve Nissan markasının belli modelleri yer alıyor. Tüketici tarafından kalite algısı yüksek bir markayı sektöre sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Madeni yağda öncüyüz 

Ülkemizin madeni yağ pazarında Almanya, İngiltere ve Fransa’nın ardından Avrupa’da 4. sırada geldiğini söyleyen Bilgiç şöyle devam etti: Yıllık 450 bin tonluk madeni yağ hacmine / pazarına sahip olan bir ülkeyiz. Bu da 500 milyon litreye karşılık gelir. Bu rakamın yarısından fazlası olan yaklaşık 250 bin tonu motor yağlarıdır (binek, hafif ticari ve ağır vasıta). Dağılıma baktığımızda da otomobil dışında hafif ticari araç motor yağlarının yaygın olduğunu görebiliyoruz. Türkiye aynı zamanda bir hafif ticari araç ülkesi ve Avrupa’ya göre çok fazla hafif ticari araç üretim ve kullanımımız bulunuyor. Otomotiv yağlarının dışında, endüstriyel yağlar, havacılık, denizcilik ve proses yağları gelmektedir.

Hedefimiz %3 büyüme

Mobil olarak, otomotiv sektöründe bir üretim daralması, buna bağlı olarak yeni araç satışlarında küçülme olmasını beklediklerini söyleyen Bilgiç, “Bunların yanında, 2.el araç satışlarında ve araç bakımlarında orta ve uzun vadede talebin artacağını öngörüyor ve planlarımızı bu doğrultuda revize ediyoruz. İhracatımız 14 ülkeye devam ederken, Türkiye’de yüzde 3’lük bir büyüme hedefliyoruz. Bununla birlikte ülkemizde sayısı 12 milyon 700 bin olan binek oto pazarının önümüzdeki 5 yıl içinde 16 milyonu geçeceği ve yüzde 20 ila 25 arasında büyüme gerçekleşeceği düşünülüyor. Benzer şekilde sayıları 4.3 milyonun üzerinde olan hafif ticari araç pazarında da bu büyüme gerçekleşecektir” diye konuştu.

Ustalarımıza güveniyoruz

Yapılan pazar araştırmalarından Türkiye pazarında yer alan kullanıcıların yüzde 92’sinin yağ değişim ve bakımı konularında ustasına güvendiğini ve yağ seçimini ustasına bıraktığını belirten Mobil Oil Türk Genel Müdürü Münci Bilgiç, “Otomotiv dünyasında pek çok marka ve modeldeki otomobillerin yağ ihtiyaçları çok farklı. Bu farklılıkların nedenleri arasında: daha küçük motor hacminde daha yüksek performans talebi, değişen yasal düzenlemelerin getirdiği çevreyi koruma koşullarına uyum ihtiyacı,  farklı motor çalışma koşulları, karbonmonoksit ve nitrojenoksit salınımlarının azaltılması, kül ve sülfür oranlarının düşürülmesi, dizel partikül filtresi gereksinimleri öne çıkmaktadır. Dolayısıyla madeni yağlarda çeşitlilik de artmakta, araç üreticileri her bir araç için farklı yağ performans talepleri ortaya koymaktadır. Bu noktada da ustaların bilgilendirilmesi ve doğru araca, doğru yağ kullanımı konusunda eğitilmesi önem kazanıyor” dedi.

Pazara nefes aldıracak 

Mobil 1 yağına olan güvenimizle birlikte bu yılın ikinci yarısından itibaren Mobil 1 Motor Garantisi konseptini Türkiye’ye getirmek istediklerini belirten Bilgiç,  “Bu konseptle garanti süresi içerisinde aracını yetkili servise götüren kullanıcılarımız için bu garanti sürecini uzatacak bir format sunmuş olacağız. Üretici garantisinin ötesine geçen bu garanti, programa katılım gösteren yetkili servisler üzerinden sürücülere tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Müşteri sadakatini artıracak ve otomobil sahiplerine çok daha rahat bir nefes aldıracak garanti uygulaması, 5 yıl ya da 160 bin kilometre boyunca devam edecek. Böylece otomobil sahipleri, araç üretici garantisinin bitip Mobil 1 Motor Garantisi’nin başlangıcından itibaren yetkili servislerde Mobil 1 motor yağlarını kullandıkları süreç içerisinde “Mobil 1 Motor Garantisi”yle otomobillerinin motorunu koruma altına alabilecekler” şeklinde konuştu. 

Yarış otomobillerinin tercihi

Mobil 1’le birlikte pek çok otomobil yarışında sponsorluk yaptıklarını ve yağlarını ağır pist şartlarında yüksek performanslı araçlarda test etme şansı yakaladıklarını belirten Mobil Oil Türk Genel Müdürü Münci Bilgiç, “Örneğin Formula 1’de Aston Martin Red Bull Racing, Nascar yarışlarında Ford takımlarıyla; Dünya Ralli Şampiyonası’nda Toyota’yla, ünlü Le Mans yarışlarıyla bilinen dünya dayanıklılık yarışlarında ise hem Porsche hem de Toyota’nın sponsorluklarını üstleniyoruz. Yine Paris Dakar rallisinde ise büyük otomotiv gruplarından birinin sponsorluğunu sürdürüyoruz” dedi.

FranchIse ücreti almıyoruz

Türkiye’deki fabrika üretiminin yüzde 90’ını iç pazara verdiklerini, geriye kalan yüzde 10’luk kısmı ise 14 farklı ülkeye ihraç ettiklerini belirten Mobil Oil Türk Genel Müdürü Münci Bilgiç,”60-70 bin ton civarında üretimimiz mevcut. Mobil 1 Center olarak seçilen yerler kendisini bölgesinde kanıtlamış,yerleşim yeri olarak araçların kolay ulaşabileceği yerlerde ve her tür hizmeti verecek tesisler olarak biliniyor. Yatırım maliyetleri de 25 bin ile 60 bin TL arasında değişiyor. Franchise ücreti almıyoruz, ustaların bu yatırımla daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz. Bu maliyetin sadece dekorasyon olarak düşünülmemesi ve ekipman, eğitim, bekleme alanı gibi farklı misyonların yer aldığı bir yapı olarak ele almak gerekiyor” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX