0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:06 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

Hayatın her anında Berlingo

Kompakt boyutlarıyla kullanışlılık ve geniş iç hacmi bir arada sunan segmentinin öncüsü ve yaratıcısı olan Citroen Berlingo, ilk olarak 1996 yılında yollara çıktı.

Sevdi ÇAVUŞOĞLU

2008 yılında ise yenilenerek ikinci nesil Berlingo satışa sunuldu. 2016’da satış rekoru kıran Berlingo, 2017 yılında ise 165 bin  adedin üzerinde satış gerçekleştirerek tarihinin en yüksek satış adedine ulaştı. 2017'de yaklaşık 17 ülkede en çok satan Citroën modeli olan Berlingo, C3 modelinin ardından markanın en çok satan otomobili olmaya devam ediyor. Berlingo tanıtımının yapıldığı 1996'dan bu yana 3.3 milyon adet üretildi.

GÖZ ALICI TASARIMI DİKKAT ÇEKİYOR

Citroën, üçüncü nesil Yeni Berlingo ile hem segment hem de marka adına bu segmentin algısını değiştirecek tamamen yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor. Otomobil dünyasındaki en güncel trendleri ve en yeni teknolojileri bünyesinde barındıran Yeni Berlingo, ailelerin temel ihtiyaçları dışında hafta sonu gezmelerini ve hobi amaçlı kullanımları da karşılıyor. Yeni Citroën Berlingo, tasarımıyla özgün ve çekici, dış boyutları kompakt ancak iç hacmi geniş ve en önemlisi fonksiyonel ve kullanışlı bir yol arkadaşı arayanlara hitap ediyor. Yeni Citroën Berlingo, markanın ”Sizlerden ilham alındı” yaklaşımına sadık bir tasarım ve konfor sunuyor. Citroën markasının modern ve yenilikçi kimliğiyle örtüşen Yeni Berlingo, çekici ve dinamik bir tasarıma sahip. Yeni Citroën Berlingo özgün ve yenilikçi tasarım yaklaşımıyla segmentine tamamen yeni bir soluk getiriyor.

KAPUT KISALDI GÖRÜŞ AÇISI ARTTI

Araca önden bakıldığında EMP2 platformun entegrasyonuyla elde edilen kısa ön aks uzantısı ve güçlü tasarım özellikleri dikkat çekiyor. Markanın benzersiz iki katlı ışık imzasına sahip Yeni Berlingo’nun daha yüksek ve daha kısa motor kaputu sürücüye yola hâkim bir sürüş kazandırıyor. Yan gövdeye uygulanan kıvrımlar kadar yüksek omuz çizgisi ve eğimli ön cam da dinamik bir görünüm sergiliyor. Standart olarak sunulan tavan barları dinamik görünüme katkı sağlarken, gerektiğinde fonksiyonelliği destekliyor. Kapıların alt kenarına uygulanan Airbump® kaplamalar ise daha güçlü bir görünüme kavuşturularak ve otomobili küçük çizik ve ezilmelere karşı korumaya yardımcı oluyor. Arkadan bakıldığında dikey konumlu zarif stop lambaları ve yan gövdeye uygulanan kıvrımlara benzer tasarımyla dikkat çekiyor. 1.84 metre tavan yüksekliğine sahip köşeli tasarım geniş bir kargo alanını beraberinde getirirken, geniş bagaj kapağı büyük eşyaların bagaja yüklenmesini kolaylaştırıyor.  Önceki nesiliyle kıyaslandığında 2 cm artırılan araç, 4.40 metre uzunluğuyla şehir içinde rahat bir kullanım sunuyor. Yeni Citroën Berlingo 1.85 metre genişlik ve 1.84 metre yükseklik, 2.78 metre dingil mesafesinin de katkısıyla geniş ve fonksiyonel bir kabine sahip. 

CITROËN DNA’SINA UYGUN YENİ PLATFORM 

PSA’nın İspanya’da bulunan Vigo ve Portekiz’deki Mangualde tesislerinde üretilen Yeni Citroën Berlingo, geleneksel Citroën özelliklerini korurken daha fazla çeviklik, ferahlık ve pratiklik sunmak üzere yeni bir platform üzerine inşa edildi. Farklı kullanıcı beklentilerini karşılamak üzere tasarlanan Yeni Citroën Berlingo daha fazla fonksiyonellik sunan verimli bir mimari üzerine yükseliyor. Mevcut platformun daha da gelişmiş hali olan yeni platformun arka kısmı ekstra taşıma kapasitesi ve arka çamurluklar arası daha geniş bir yükleme alanı sağlıyor. Bütün bu teknoloyji daha fazla kullanım özelliğini ve müşteri memnuniyetini beraberinde getiriyor. 

GELİŞMİŞ SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ 

Yeni Citroën Berlingo bünyesinde barındırdığı gelişmiş teknolojilerle sürücü ve beraberindeki yolculara gelişmiş güvenlik ve konfor seviyesi sunuyor. 14 farklı sürüş destek sistemi ile üstün sürüş güvenliği sağlarken sürücünün stresini azaltıyor. Renkli yükseltilmiş gösterge ekranı, sadece uyarmakla kalmayan ve aracı şeridine sokmak için direksiyon düzeltmesi de yapan Aktif Şerit Takip Sistemi, Sürücü Dikkat Uyarı Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Genişletilmiş Trafik İşareti Tanıma, Programlanabilir Hız Sabitleyici ve Sınırlandırıcı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Aktif Güvenlik Fren Sistemi, Akıllı Far Sistemi, Viraj Aydınlatma Fonksiyonu, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma, Yokuş Kalkış Desteği  ve standart olarak sunulan Elektronik Park Freni gibi donanımlar yolculukları daha güvenli kılıyor. 

BENZİNLİ VE DİZEL MOTOR SEÇENEĞİ

Tasarım, konfor ve pratikliği bir arada sunma geleneğini devam ettiren Yeni Citroën Berlingo, hafif ve verimli yeni platformuyla birlikte düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyon salım değerlerine sahip yüksek performanslı yeni nesil motorlarla yola çıkıyor.  Yeni Berlingo’da kullanıma sunulan benzinli ve dizel motorlar gerek şehir içinde, gerek şehir dışı yollarda mümkün olan en iyi performansı düşük yakıt tüketimiyle birlikte sunmak üzere tasarlandı. Yeni Citroën Berlingo, yeni 1.5 BlueHDi dizel, 1.6 BlueHDi dizel ve ödüllü 1.2 PureTech benzinli motor seçenekleriyle yollara çıkıyor. Dizel cephesinde yeni 1.5 BlueHDi 130 HP S&S 6 ileri manuel şanzıman ve 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 5 ileri manuel şanzıman gibi iki farklı seçenek sunuluyor. Benzinli cephesinde ise 1.2 PureTech 110 HP S&S 6 ileri manuel şanzıman kombinasyonu kullanıma sunuluyor.

99 BİN TL'LİK FİYATIYLA İDDİALI GELDİ

Sınıfının öncüsü ve yaratıcısı olan Citroën Berlingo, 1996 yılında çıkmış olduğu uzun soluklu yolculukta üçüncü nesil olarak yoluna devam ediyor. Üçüncü nesil Berlingo, satışa çıktığı günden bu yana 1,7 milyon adetlik satış performansına imza attı. Yeni Citroën Berlingo 99 bin TL’den başlayan fiyatıyla tüm bayilerde satışa çıktı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX