0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ekim 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:29 Ekim 2019 Salı 08:00:00

Aralıkta vitrinde, 2022'de yollarda

Türkiye, 1961’de 'Devrim’ ile başlayan yerli otomobil yolculuğunda ilk viraja yaklaştı. Üretilen SUV modeli, aralıkta ön gösterime sunulacak. Ekonomiye 50 milyar, cari açığa 7 milyar euro katkı sağlayacak yerli otomobil projesiyle, 20 bin kişiye istihdam oluşturulacak.   

Başkan Erdoğan’ın çağrısıyla birlikte start alan yerli otomobil projesi tam gaz ilerliyor. Türk sanayii ve teknolojisi açısından bir dönüm noktası olarak nitelendirilen proje için teknoloji ve tüketici trendleri de izlenerek, sektörde tamamen farklı bir konumlanma sağlayacak kapsamlı bir strateji oluşturulması hedefleniyor. Türk halkının görüş ve beklentilerine göre Türkiye’nin otomobilini tasarlayacağını vurgulayan Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu, bu bağlamda ülke genelinde çok kapsamlı ve profesyonel bir tüketici araştırması yürütüldü de açıkladı.  

SERİ ÜRETİME 2 YIL VAR 

Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olarak görülen “Türkiye’nin Otomobili”nin, başlangıçta C Segmentinde bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda da model sayısını 5’e çıkarması planlandı. Projede, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlandı. Fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye’ye ait olacak projenin 15 yıl içinde Türk ekonomisine 50 milyar euro, cari açığa 7 milyar euro katkı sağlaması ve doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam oluşturması öngörülüyor. Otomobilin, 2022 yılında seri üretime geçmesi bekleniyor.  

ELEKTRİKLİ SUV İLE PAZARA GİRECEK 

Türkiye’nin “ikinci otomobil devrimi” olarak kabul edilen Türkiye’nin otomobil üretim yolculuğunda süreç, yola çıkılırken planlandığı şekilde devam ediyor. TOGG CEO’su Karakaş, yurtiçinde ve dışında ağırlıklı olarak yeni ulaşım modelleri ve teknolojileri hakkında düzenlenen toplantılarda yaptığı konuşmalarda, 2022’nin ortalarında Türkiye’nin elektrikli aracını piyasaya sürmeye başlayacağını ve bu aracın piyasaya çıktığı tarihte, rakipleriyle aynı seviyede otonom sürüşe hazır olacağını belirtmişti.  Karakaş, “ 2022 yılında C segmentte elektrikli SUV araçla pazara giriyoruz. 2-3 yıldan sonra AB merkezli ihracat pazarlarına yönlendirmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

MODEL ÇOK BEĞENİLDİ

Türkiye’nin Otomobili’nin 1/4 ölçekli bir modeli, ağustos ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı TOGG Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yönetim kurulu üyelerine gösterildi. Başkan  Erdoğan’a da gösterilen maket çok beğenildi.  Yürüyen ilk ön gösterim aracı, aralık ayında kamuoyunun beğenisine sunulacak. Bakan Varank da 15 Eylül’deki açıklamasında, yerli otomobilin bir prototipinin aralık ayında kamuoyuyla paylaşılabileceğini söylemişti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX