0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Şubat 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:22 Şubat 2019 Cuma 08:00:00

Enerji değil ölüm içeceği

İstanbul'da bir TIR ve depoda, cinsel gücü artırdığı iddia edilerek satılan 141 bin 764 kutu sahte enerji içeceği ele geçirildi. İçeceklerin içerisinde, bakanlıkça yasaklanan ve ölümlere neden olabilecek 3 kimyasal madde tespit edildi.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, bir TIR'la İstanbul'a sahte enerji içeceği sokulacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polis, 6 Ocak'ta Sultanbeyli'de TIR'ı durdurdu. Sürücü O.Y, araçta 720 kilogram toz şeker olduğunu söyledi. Ancak yapılan aramada, 132 bin 764 enerji içeceğiyle şişeleme için kullanılan çift kazanlı bir makine ele geçirildi. 

ANALİZE YOLLANDI  

Gözaltına alınan O.Y, sahte enerji içeceklerini Beykoz'daki bir depoya götürdüğünü söyleyince, adrese baskın yapıldı. Aramada 9 bin sahte enerji içeceğiyle 142 kilogram 'sildenafil' hammaddesi ele geçirildi. Depo sahibi  K.K.T. gözaltına alındı. Beykoz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sultanbeyli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine analiz yapılması için içeceklerden numuneler gönderildi. Yapılan inceleme sonucunda içeceklerin içerisinde 'sildenafil', 'sibutramin' ve 'tadalafil' maddesi tespit edildi.  İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri 'ilaç hammaddesi bu 3 maddenin gıda-içecek ürünlerinde kullanımının yasak olduğunu' bildirdi. Sildenafil ve tadalafilin performans artırıcı, sibutraminin ise zayıflama ilaçları hammaddesi olarak kullanıldığı belirtildi. O.Y. ile K.K.T. hakkında işlem başlatıldı. 

KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR 

Emniyet yetkilileri, vatandaşların sahte ürünlere karşı dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu. Tekel bayileri ve akaryakıt istasyonlarında satılan bu içeceklerin kalp krizini tetikleyeceğine ve vücuda pek çok zarar verebileceğine dikkat çekildi. 

KUTUSUNA VİTAMİN ADLARI YAZMIŞLAR!

Ölümlere neden olacak riskler taşıyan kimyasalların karıştırıldığı içecek kutularının üzerine, içerik karışımı olarak vitamin adlarının yazıldığı tespit edildi.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX