0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:13 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00

Şifa deposu buğday deposu

Ruşeym olarak bilinen buğday tohumu içeriğinde bolca vitamin ve mineral barındırıyor. Vücuda enerji veriyor ve kronik hastalıkların oluşmasını önlüyor.

Ruşeym, buğdaydan elde edilen bir besin kaynağıdır. 'Buğday' tohumu olarak bilinen ruşeym, buğdayın en üst kısmında yer alan, büyüyüp çoğalmasını ve çimlenmesini sağlayan kısımdır. Buğday işleme geçtiğinde ruşeymi kaybolabiliyor ve bu nedenle faydalarından yararlanmak güç hale gelebiliyor. Bu yüzden doğru şartlarda elde edilmesi ve korunması gerekiyor. O küçücük ruşeymlerin içinde ciddi bir protein, magnezyum ve mineraller gizlidir. Ruşeymleri, kefirin, yoğurdun ve sütün içerisine karıştırarak yiyebilirsiniz. Tıpkı yulaf lapası gibi pişirerek sabah kahvaltılarında tüketebilirsiniz. Bunun yanında toz haldeki ruşeymi ekmek hamuru yapımında kullanabilir, protein ve mineralce zengin ekmekler hazırlayabilirsiniz. Bunların yanında yemeklere de ilave edebilirsiniz. Dilerseniz omletin içerisine ekleyerek omleti daha doyurucu hale getirebilirsiniz. 

KAN ŞEKERİNİ DENGELER 

Ruşeyde buğdayda bulunandan birkaç kat daha fazla lif bulunuyor. Bu yüzden sindirim sistemine destek olur. Doymamış yağ asitlerince yüksek olması nedeniyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Belli oranlarda tüketildiği sürece tok tutuyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor. Bitkisel bir ürün olduğu için içinde kolesterol bulundurmuyor. E, A, B1, B6 ve en önemlisi de folik asit bakımında oldukça zengindir. Kan şekerini dengeliyor, bu şekilde ani acıkmaların ve tatlı krizlerinin de önüne geçiyor. Şeker yeme isteğinizi azaltıyor. İçerisindeki vitamin ve minareller sayesinde daha enerjik olmanızı sağlıyor. Saçlarınızın ve tırnaklarınızın daha güçlü olmasına yardımcı oluyor. Saç dökülmesi şikayetlerini en aza indiriyor.  Omega-3 yağ asitleri ile zenginleştirilmiş , ruşeym sinir sistemini güçlendirmek için oldukça faydalıdır.  

DOĞURGANLIĞI ARTIRIR

Yediğiniz besinleri ruşeymle tükettiğinizde vitamin ve mineral alımını iki katına çıkarırsınız. Ayrıca, antioksidan içeren besinler bağışıklık sistemindeki hücrelerin ve dokuların, oksidatif stresin neden olabileceği olası hasarlardan korunmasını sağlar. Bu nedenle, günlük diyetinize ruşeym eklemeniz iyi bir fikirdir. Beslenme uzmanları, kadınlarda doğurganlık sorunlarını önlemek için buğday tohumu kullanılmasını öneriyor. Besin eksikliği ve belirli vitamin ve mineral eksikliği yüzünden intertilite yaşayan kadınların ruşeym tüketmeleri önerilir. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX