0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ağustos 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 08:00:00

PKK yandaşları minibüs yaktı

HDP’nin 'sokaklara inin' çağrısından sonra PKK yandaşları, Diyarbakır’da terör estirdi. PKK’lılar içinde çok sayıda yolcunun bulunduğu bir minibüsü, molotofkokteyli atarak yaktı.    

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, terör örgütü yandaşlarına protesto bahanesiyle ‘sokaklara inin’ çağrısı yaptı. Bu çağrıdan sonra PKK yandaşları, Diyarbakır’da sokaklarda saldırılara başladı. PKK’lılar, önceki akşam Kayapınar ilçesi Dr. Sıtkı Göral caddesi üzerinde bir yolcu minibüsünün önünü kesti.   

CEPTEN GÖRÜNTÜLER ÇIKTI 

Yüzleri maskeli silahlı terör yandaşları, yolcuları ve şoförü indirdikten sonra benzin döktükleri aracı molotofkokteyli atıp yaktı. Sokaklarda kaos yaratmak isteyen PKK’lılar daha sonra kaçtı. Olaydan kısa süre sonra polis tarafından düzenlenen operasyonlarda Z.Ç, D.A, S.K. ve M.K. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Z.A. ve D.A’nın cep telefonlarında olay anına ait görüntülerin bulunduğu tespit edildi. 

TERÖR DOSYALARI KABARIK 

Öte yandan görevden uzaklaştırılan Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının haklarında çok sayıda dava ve soruşturma bulunduğu ve 31 Mart seçimlerinden sonra da terör örgütünün yanında yer almayı sürdürdükleri ortaya çıktı. 

ONLARCA SORUŞTURMA

Adnan Selçuk Mızraklı hakkında “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek” suçlarından bir dava ve 8 soruşturma, Ahmet Türk hakkında 2 dava, 4 soruşturma, Bedia Özgökçe Ertan hakkında da bir kovuşturma ve 6 soruşturma açıldığı öğrenildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX