0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2019 Salı 09:03:00 - Güncelleme:20 Ocak 2020 Pazartesi 11:59:00

Ağırlaştırılmış hapis cezası kaç yıl?

Türkiye'yi sarsan Emine Bulut cinayeti davasında sanık Fedai Baran müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Haberi gören vatandaşlar müebbet hapis cezası hakkında arama yapmaya başladı. Ağırlaştırılmış müebbet ile ilgili merak edilenler ile müebbet ile ağırlaştırılmış müebbet farkı ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

Müebbet ile ağırlaştırılmış müebbet arasındaki fark araştırılıyor. Müebbet ile ağırlaştırılmış müebbet farkı nedir? Ağırlaştırılmış hapis cezası kaç yıl? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye'yi sarsan Emine Bulut cinayeti davasında sanık Fedai Baran müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Haberi gören vatandaşlar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hakkında arama yapmaya başladı. Ağırlaştırılmış müebbet ile ilgili merak edilenler ile müebbet ile ağırlaştırılmış müebbet farkı haberimiz içerisinde yer alıyor.

MÜEBBET NEDİR?

Müebbet hapis; bir kişinin işlediği suç karşılığı olarak verilen bir ceza türüdür. Müebbet hapis cezası alan kişi ömür boyu bu cezayı çekecektir.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET NEDİR?

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, hükümlünün hayatı boyunca devam eden, fakat Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile buna ilişkin tüzükte belirtilen sıkı güvenlik rejimine göre çektirilen hapis cezası türüdür. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Türkiye'de idam cezasının kaldırıldığı 2002 yılından sonra, bu cezanın yerine ikame edilmiştir.

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi sırasında kişinin sıkı bir şekilde güvenlik altında olması gerektiği kanunen belirtilmiştir. Ağırlaştırılmış müebbet yine ömür boyu sürecek bir cezadır ancak kişinin tavrına göre bu süre 30 yıl sürebilir. Bazı davalarda kişi 2 kere ağırlaştırılmış müebbet ya da müebbet alabilir bu durumlarda içeriden çıkması için en az 60 yıl geçmesi gerekmektedir.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX