0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Kasım 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:17 Kasım 2019 Pazar 08:00:00

"Köhne zihniyet hinlik peşinde"

SSK’yı iflas ettirenlerin bugün 'erken emeklilikle' aynı amacı güttüklerini belirten Başkan Erdoğan, milletin zararına olan bir konuya asla evet demeyeceğini söyledi. EYT tartışmalarına son noktayı koyan Erdoğan, "Seçim kaybetsek de yokum" dedi. 

Başkan Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı Kampüsü'nde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış törenine katıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda çok net mesajlar verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan bütçe transferlerine yönelik eleştirilerin çoğunun, bunların ne anlama geldiğinin dahi bilinmeden yapıldığını belirten Erdoğan, “Birileri Türkiye'nin sosyal devlet alanında geldiği seviyeyi anlamakta zorluk çekiyor. Daha da vahimi geçmişte faize ödenen paraların doğrudan millete hizmet için kullanılmasından da rahatsız oluyor. Anayasamıza göre zorunlu olan genel sağlık sigortasına 30 yıl boyunca niçin geçilemediğini izah edemeyenler, yapılan işlere kulp takmada yarışa giriyor” dedi. 

SİYASİ RANT DEVŞİRME HESABI 

Geçmişte SSK'yi iflas ettirenlerin bugün erken emeklilik başta olmak üzere, teklif ettikleri her uygulamayla aynı amacı güttüklerinin bir gerçek olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Tutturmuş 'erken emeklilik.' İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı ve bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını da en güzel şekliyle alsın. Hem erken emekli olduğu zaman ideal olan ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle de ikinci işle, işsizliğe ne yazık ki öncü olacak. Sosyal güvenlik sistemimizin çökmesini istemelerinin zaten tek sebebi, böylece oluşan kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır” ifadelerini kullandı. 

ASLA BU YOLA TEŞVİK ETMEYİN 

Bu hesabın kötü, şer ve zararlı bir hesap olduğunu dile getiren Erdoğan, “Biz bunu politik hesaplarla yapmayız ve yapmayacağız da. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin faydası neredeyse ona varım, milletimin ve ülkemin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor” diye konuştu.

Erdoğan, yüksek irtifa uçabilen beşinci nesil Akıncı İHA’nın Türkiye’nin terörle mücadelede en büyük gücü olacağını söyledi. 

AKINCI EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ OLACAK

Rabia işareti yapan Erdoğan, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz. Çünkü bizim arkamızda yüz milyonlarca kardeşimizin duası bulunuyor. Yeter ki 82 milyon bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Dünyada böyle bir gücü teslim alacak ne silah ne teknoloji ne para ne siyaset yoktur” dedi. Türkiye'ye silahlı ve silahsız insansız hava aracı verilmediğini anımsatan Erdoğan, şimdi insansız hava aracı ve akıllı bombayı yaptıklarını, ürettikleri Akıncı'nın yüksek irtifa uçabilen, beşinci nesil, çok ileri bir silahlı insansız araç olduğunu ve Türkiye'nin terörle mücadelede en büyük gücü olacağını vurguladı.

Erdoğan, kendine seslenen bir kız çocuğunu yanına çağırarak kurdeleyi beraber kesti. 

BAŞARAMADILAR BAŞARAMAYACAKLAR 

Tehditlerle Türkiye’nin teslim alınamayacağını belirten Erdoğan, dış kaynaklı saldırıların süreceği uyarısında bulundu.

Başkan Erdoğan, Türkiye’ye yönelik dış kaynaklı saldırıların devam edeceğini belirterek uyarılarda bulundu. Erdoğan, “Ülkemize yönelik saldırıların, önümüze kurulan tuzakların, maruz kaldığımız haksız baskıların bir süre daha devam edeceği anlaşılıyor ama şu gerçeği de herkes görüyor. 

KİMSE BİZE DİZ ÇÖKTÜREMEZ

Türkiye bu tür ucuz numaralarla tehditlerle baskılarla kuşatmalarla teslim olacak bir ülke ve millet değildir” dedi. Türkiye bu tür ucuz numaralarla tehditlerle baskılarla kuşatmalarla teslim olacak bir ülke ve millet olmadığını belirten Erdoğan, “Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle kimse Türkiye'nin bileğini bükemez, kimse ülkemize dik çöktüremez” ifadelerini kullandı.

Erdoğan A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olacağını belirtti.

GENÇLER AVRUPA'DA TARİH YAZACAK

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Kupası'na doğru gittiğini hatırlatan Erdoğan, “İnşallah Avrupa Kupası'ndan başarılı bir neticeyle çıkmayı hem gençlerimizden istiyoruz hem de duamız o” dedi. Milli takımın başarılı olmaması için hiçbir sebep olmadığını belirten Erdoğan, “Yeni bir tarihi inşallah gerek Şenol hocamız gerekse ekibi, bu gençler yazacaklar, bunu görüyorum. Bu millete artık bu da yakışır” diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX