0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Şubat 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:22 Şubat 2019 Cuma 08:00:00

İstifalar yağmur gibi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 31 Mart seçimi için açıklanan aday listeleri neredeyse her gün yeni istifa haberlerine konu oluyor.

Adayların liyakata göre değil ‘eş-dost-akraba’ kriterlerine göre seçilmesi, parti teşkilatında büyük tepkiye neden oldu. CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da olduğu yüzlerce isim bu nedenle istifa etti. 

MERKEZE ŞİKÂYET YAĞDI 

CHP'deki istifa furyası, dün Beşiktaş ve Sarıyer'le devam etti. CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Burak Tanışık, belediye meclis üyeliği listesine müdahale edildiği gerekçesiyle görevinden istifa etti. Sarıyer Örgütlenmelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Deniz Çakıl da istifasını veren isimlerden oldu. Bu arada, aday listeleri konusunda genel merkeze şikâyet yağdığı ve telefonların kilitlendiği öğrenildi. 

AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ 

İzmir'in Buca ilçesinde, belediye başkan adaylığı geri çekilen CHP'li Suat Nezir, dün yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Kılıçdaroğlu’yla görüşmek için Ankara’ya giden; ancak görüşme yapamadan geri dönen Nezir “Bana, benim dışımda hazırlanan bir liste yollandı. Ahbap çavuş ilişkisine dayalı bir meclis tablosu oluşturuldu ve bana dayatmaya çalıştılar. Ben de bu listeye tepki gösterdim. Bu haksızlığın düzeltilmesi için bütün hukuki yolları kullanacağım” diye konuştu. 

'Boşuna toplanmayalım'

CHP'de 12 Parti Meclisi (PM) üyesi, İstanbul Maltepe ve Şanlıurfa Siverek adaylarının yeniden değerlendirilmesi için PM'nin 23 Şubat’ta olağanüstü toplantıya çağrılması talebini geri çekti. Üyeler yaptıkları açıklamada, söz konusu çağrının, CHP örgütünün ve seçmenlerin talep ve rahatsızlıklarının iletilmesi amacıyla yapıldığını kaydetti. Açıklamada, söz konusu taleplerinin aday listelerinin sunulması nedeniyle “gündemsiz” kaldığı belirtilerek çağrılarını bu nedenle geri çektikleri kaydedildi. Bu arada Kılıçdaroğlu’nun söz konusu çağrıya sinirlendiği ve toplantıya katılmamak için Antalya’daki bir açılışı bahane ettiği öğrenildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX