0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Eylül 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:19 Eylül 2019 Perşembe 08:00:00

Rusya’da virüs alarmı

Sibirya bölgesinde, çiçek hastalığı, ebola, HIV, hepatit gibi ölümcül virüslerin bulunduğu bir laboratuvarda patlama meydana geldi. Binanın camları kırılırken, bölgede olağanüstü hal ilan edildi. 

BİR KİŞİ AĞIR YARALANDI

Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği’nin biyolojik silah üretmek için kullandığı tahmin edilen Koltsovo şehrindeki “Vektör” isimli  Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nde korkunç bir patlama meydana geldi. Çiçek hastalığı, ebola, HIV ve hepatit gibi ölümcül ve son derece tehlikeli virüsler üzerinde araştırmaların yapıldığı laboratuvarın camları kırıldı. Çıkan yangında bir kişi ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralının vücudunda 3. derece yanıklar oluştuğu, durumunun ise kritik olduğu öğrenildi. 

HALKA ‘PANİK YAPMAYIN’ ÇAĞRISI 

Patlama sonrası olağanüstü hal ilan edilen bölgeye, 13 itfaiye aracıyla 38 itfaiye görevlisi sevk edildi. Rus yetkililer, halkın panik yapmaması gerektiğini, bölgede tehlikeli madde salınımı olup olmadığının araştırıldığını söyledi. Aynı laboratuvarda çalışan bir teknisyen, 2004 yılında yanlışlıkla ebola virüsü taşıyan iğneyi eline batırmasının ardından hastalanarak hayatını kaybetmişti. Ayrıca laboratuvar, dünya üzerinde çiçek hastalığı virüsünün resmi olarak depolandığı 2 tesisten biri olarak biliniyordu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX