0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Aralık 2018 Salı 08:00:00 - Güncelleme:18 Aralık 2018 Salı 08:00:00

Dostluk için yarıştılar

80 ülkeden 800 eserin katıldığı 'Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.   

Fethi Gemuhluoğlu’nun “dostluk” felsefesinden yola çıkan Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali önceki akşam sona erdi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Balkon Film organizasyonunda bu yıl ilki düzenlenen festival, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen ödül töreniyle bitti. Oyuncu Irmak Örnek ile oyuncu Mert Yavuzcan'ın sunduğu etkinlik , Anjelika Akbar konseriyle başladı. Festival Başkanı Faysal Soysal ‘80 ülkeden 800’ün üzerinde başvuru aldık. Sanıyorum başka bir ülkede böyle bir festival bu kadar ilgi görmezdi. Çünkü Türkiye'nin özellikle son yıllarda insani yardım, paylaşma ve dostluk konusunda dünyaya örnek, öncü olduğu ortadadır' dedi. 

KISA METRAJ FİLMLER

Fethi Gemuhluoğlu'nun “dostluk” felsefesinden yola çıkarak düzenlenen festivalde, “Yaşam Boyu Dostluk Ödülleri” sanatçı Süleyman Turan, yapımcı ve yönetmen Biket İlhan ile yönetmen Reis Çelik'e verildi. “Kısa Metraj Film”de birincilik İran'dan “The Sea Swells” le Amir Gholami, ikincilik Kazakistan'dan “The Last Teacher”le Alan Rakhmetaliyev'in oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran tiyatro sanatçısı Süleyman Turan'a plaketini takdim etti. 

Sinema onun için bir tutku 

Ödül töreninin sonunda besteci, müzisyen Anjelika Akbar film müziklerinden oluşan mini bir konser verdi. Bu programı ilk defa seyirciyle buluşturduğunu ifade eden Akbar şunları dile getirdi: ‘Sevdiğimiz filmleri ve fragmanları özenle birleştirerek kimi zaman film müzikleriyle kimi zaman kendi melodilerimle bir araya getirerek güzel bir kompozisyon yaptık. Sinema küçüklüğümden beri benim içimde hissettiğim bir sanat dalı. Sizi Türk ve dünya sinemasının filmleriyle ve müzikleriyle baş başa bırakıyorum'' dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX