0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Aralık 2018 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:19 Aralık 2018 Çarşamba 08:00:00

Bir yıldır kanserle mücadele ediyormuş

Ayşen Gruda'nın hastaneye kaldırıldığında'mide kanaması' geçirdiği belirtilmişti. 74 yaşındaki oyuncunun bir yıldır pankreas kanseriyle mücadele ettiği, hastalığının karaciğere sıçradığı açıklandı.  

Türk Sineması'nın usta oyuncularından Ayşen Gruda önceki gün İstanbul'da özel bir hastaneye kaldırılmış, 'mide kanaması' geçirdiği belirtilmişti. 74 yaşındaki oyuncunun bir yıldır pankreas kanseriyle mücadele ettiği, hastalığın karaciğere sıçradığı açıklandı. 

BİLİNCİ AÇIK, KONUŞUYOR

Oyuncunun doktorları basın açıklaması yaptı. Uzm. Dr. Ergün Kasapoğlu ‘Mide kanaması şikayetiyle hastanemize getirilen Ayşen Hanım 4. evre pankreas kanseridir. Bu hastalıktan ötürü genel durumu bozuk. Kendisi konuşuyor, bilinci açık ve gazetesini okuyor. Pankreasından dolayı karaciğerine sıçrama durumu mevcut. 8 santim çapında kanser durumu var, şu anda olmasa da pankreasın kötü seyrettiğinden dolayı kötü bir durumla karşı karşıya kalabiliriz. Beslenmesiyle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Katı beslenemiyor, bağırsağa hortumla mama verebiliriz' dedi. 

SEVENLERİ ÜZÜNTÜ İÇİNDE

Sosyal medya, Ayşen Gruda'nın sevenlerinin üzüntü mesajlarıyla dolup taşarken, oyuncunun kanser tedavisini sürdüren Prof. Oğuzhan Karatepe'de “Bir hafta içinde durum daha da netliğe kavuşacak. İlk yatırdığımız dönemde hayati tehlike riski mevcuttu. Fakat kan tedavisi sonrasında genel durumu iyiye seyretti’ şeklinde açıklama yaptı.   

Kızının hayalini gerçekleştirdi 

30 Kasım 1944 doğumlu olan usta oyuncu Ayşen Gruda, 1965 yılında tiyatrocu Yılmaz Gruda'yla evlendi. Elvan adında kızları olan çift bir süre sonra yollarını ayırdı. Elvan Gruda'nın en büyük hayali, babası Yılmaz Gruda ve annesini aynı sahnede yıllar sonra birlikte görmekti. Bu hayalini geçtiğimiz aylarda gerçekleştiren Elvan Gruda kendi yazdığı tiyatro oyununda 40 yıl sonra anne ve babasını bir araya getirdi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX