0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2018 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:07 Aralık 2018 Cuma 08:00:00

Firmaların yarısı verilerini koruyamıyor

Siber saldırılara karşı korunan KOBİ’lerin yüzde 42’si, veri sızıntısı yaşıyor.

Ticarette ayakta kalabilmek için, KOBİ’lerin rakiplerine ayak uydurması ve yeni ürün veya hizmetleri hızla çıkarabilmesi gerekiyor. Bunu gerçekleştirirken dijital araçların kullanımı büyük yarar sağlıyor. Dijital dünya şirketlere birlikte çalışma, proje yönetimi ve planlama imkanı sunuyor. Ayrıca müşterilerle etkileşime geçme fırsatı da sağlıyor. Başarılı olmak için bu araçların düzgün çalışması ve ihtiyaç duyan her çalışanın bunlara erişebilmesi gerekli. 

DİJİTAL GÜVENLİĞE DİKKAT! 

Elektronik ortamlarda sunulan hizmetlere erişim kadar bunun temelini oluşturan veri, analitik ve müşteri bilgileri satış ve planlamanın önemli bir parçasını oluşturuyor. Yapılan araştırmaya göre, şirketlerin çoğu finansal raporların (yüzde 94) yanı sıra hesap numaraları (yüzde 80) ve banka kartı verileri (yüzde 78) gibi müşterilerin kişisel bilgilerini çalışanların cihazlarında, iç sunucularda ve açık bulut servislerinde saklıyor. 

SALDIRILARIN FARKINDA DEĞİLLER 

Veri bolluğu beraberinde bu verilerin ele geçirilme riskini de ortaya çıkarıyor. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin yüzde 72’si veri güvenliği konusunda iyi veya mükemmel önlemler aldıklarından emin. Şirketler saldırılara hazır gibi gözükse de bu güvenlik hissinin abartılı olduğu görülüyor. 2017’de KOBİ’lerin yüzde 42’si veri güvenliğini etkileyen en az bir vaka yaşadı. Şirketlerin dörtte birinden fazlası (yüzde 27) ise aynı dönemde 2 ila 5 veri sızıntısıyla karşılaştı. Vakaların yüzde 40’ından fazlasında kurumun sakladığı kişisel müşteri verileri etkilendi.

Kontrolü kaybetmeyin

Dijital uygulamaların verimlilik ve uzun vadeli başarı üzerinde çok büyük etkisi olduğunu belirten Kaspersky Lab B2B Ürün Pazarlama Lideri Sergey Martsynkyan, “BT altyapıları karmaşıklaştıkça şirketler verileri üzerindeki kontrolü kaybedebiliyor. Büyümekte olan kurumların kazara yaşanan veri sızıntıları veya planlı saldırıların kurbanı olmasını önlemek için başarıya giden yolda BT güvenliğine en az finans, hukuk ve personel alanları kadar önem verilmesi gerekiyor” dedi. 

NASIL KORUNMALI?

Şirketlerin verilerini güvende tutmaları için bazı basit önlemler:

- Bünyenizde BT altyapısı ve veri güvenliğinden sorumlu biri olsun.

- Zararlı yazılımlar konusunda çalışanlarınızı bilgilendirin.

- Yetkisiz kaynaklardaki programları indirmeyin.

- Kontrol edilmemiş USB sürücüler kullanmayın. 

- Kritik verilerin kaybolmaması için şifreleme yöntemini kullanın.

- Tüm cihazlardaki yazılım güncellemelerini ve yamaları düzenli olarak kontrol edin.

- Kritik verilerinizi korumak için KOBİ’lere özel hazırlanan çözümlerden yararlanın.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX