0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Mart 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:29 Mart 2019 Cuma 08:00:00

Dijitalleşen KOBİ'ye 250 milyon lira

Yüksek katma değerli teknoloji üreten ve dijital dönüşümünü hızlandıran KOBİ’lere, 250 milyon liralık finansman sağlanacak. Üst limiti bir milyon lira olan desteğin 300 bin lirası hibe edilecek. Fırsattan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 2 Mayıs. 

KOBİ’lerin finansmana erişiminde en büyük destekçilerinden olan KOSGEB, sanayide dijital dönüşüme yönelik önemli bir adım daha attı. Akıllı dijital teknolojileri destekleme kararı alan kurum, KOBİ Gelişim Destek programı (KOBİGEL) kapsamında “İmalat Sanayiinde Dijitalleşme” temalı yeni çağrısında başvuruları almaya başladı. 

MÜRACAATLAR NEREYE? 

KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve KOBİ beyannamesi onaylı işletmeler, işletme yetkilisinin e-devlet şifresiyle, KOBİ Bilgi Sistemi'ne girerek başvurularını oluşturabilecek. Proje çağrısı için başvuru sistemi, 2 Mayıs günü saat 23.59'da kapatılacak. Başvurusunda eksik bulunmayan KOBİ'lerin projeleri, seçici kurullar tarafından puanlanacak. Uygun bulunan projeler, puan sıralamasına tabi tutulacak ve en yüksek puandan başlamak üzere belirlenerek, ayrılan bütçe çerçevesinde desteklenecek. 

300 BİN LİRASI GERİ ÖDEMESİ

Teknoloji geliştiricisi KOBİ'lere yönelik birinci çağrı kapsamında, işletme başına 300 bin lirası geri ödemesiz, 350 bin lirası teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere, toplam 650 bin liraya kadar destek verilecek. Akıllı dijital teknolojileri imalat süreçlerine katmak isteyen KOBİ'ler için de ikinci çağrı kapsamında, işletme başına 300 bin lirası geri ödemesiz, 700 bin lirası teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere toplam bir milyon liraya kadar finansman imkanı sunulacak. 

Kayıtlar onlIne yapılacak 

KOBİGEL programı kapsamında desteklenecek projelerin seçimi, yarışma usulüyle yapılacak. Başvuru kriterlerini karşılayan ve KOSGEB veri tabanında kayıtlı olan KOBİ'ler, KOSGEB kurumsal web sayfasında (www.kosgeb.gov.tr) ilan edilen şekilde online olarak başvuru yapabilecek.

Birinci çağrı: 

ÇAĞRI BÜTÇESİ: 100 milyon TL

DESTEK ÜST LİMİTİ: 300 bin TL (geri ödemesiz), 350 bin TL (geri ödemeli)

DESTEK KALEMLERİ: Personel giderleri, makine teçhizat, yazılım ve hizmet alım giderleri

DESTEK ORANI: Yüzde 60. 

İkinci çağrı: 

ÇAĞRI BÜTÇESİ: 150 milyon TL

DESTEK ÜST LİMİTİ: 300 bin TL (geri ödemesiz), 700 bin TL (geri ödemeli)

DESTEK KALEMLERİ: Personel giderleri, makine teçhizat, yazılım ve hizmet alım giderleri

DESTEK ORANI: Yüzde 60.

Bu alanda ilk kez katkı sağlanacak

Akıllı dijital teknolojilerle ilgili Ar-Ge süreçlerini önemli ölçüde tamamlayarak ürün aşamasına getiren ve ayrıca üretim süreçlerini dijitalleştirmek isteyen KOBİ'lere, ilk kez devlet tarafından destek verilecek. Uygulanacak bütüncül yaklaşımla, hem dijital teknolojilerin yerli üretimi ve ticarileşmesi hem de kullanımı desteklenerek güçlü dijital ekosistem oluşturulması hedefleniyor. Bu çağrıyla aynı zamanda, ilk defa açık kaynak kodlu yazılımların kullanımı teşvik edilerek yaygınlaştırılacak. 

Hibe için hangi projeler sunulabilecek? 

Sanayide dijital dönüşümün desteklenmesi kapsamında proje başvurusu yapılabilecek alanlar şunlar:

- Akıllı dijital teknolojilerle ilgili ürün ve çözüm üretmiş işletmeler

-Ürün aşamasına gelmiş KOBİ'lerle akıllı dijital teknolojileri imalat süreçlerine uyarlamak isteyenler “Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayiinde Kullanımı”. 

- İmalat sanayiinde Nesnelerin İnterneti. 

- İmalat Sanayiinde Akıllı Sensör Teknolojileri

- İmalat Sanayiinde Otonom Robot Teknolojileri.

- Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri.

- İmalat Sanayiinde Siber Güvenlik” alanlarında proje sunulabilecek. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX