0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Şubat 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:17 Şubat 2019 Pazar 08:00:00

'Kılıçdaroğlu sadece yalan söylüyor'

Başkan Erdoğan, Trakya'da keşfedilen doğalgaz yatağının, cari açığı 5 milyar lira azaltacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'na, “Bu hükümete teşekkür ediyorum, bu kadar doğalgaz buldular de. Ama söyleyemez. O sadece yalan üretir” diye seslendi.

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan dün partisinin Edirne ve İstanbul Ataşehir'deki mitinglerinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Edirne Selimiye Meydanı'ndaki konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Edirne'ye bugüne kadar 15 katriliyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Erdoğan, “Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri'nin hayata döndürülmesi için havzada büyük dönüşümü başlattık. Bütün bu atık sular nereden geliyor? Oralardaki fabrikalardan geliyor. Senin bu belediyelerin niye müdahale etmedi? Bu bay Kemal sadece yalan üretir, iş üretmez” ifadelerini kullandı. 

'HADİ BUNU BİR YERDE SÖYLE” 

Selimiye Meydanı'nı dolduran coşkulu topluluğa, “Size bir müjde vereyim mi” diye soran Başkan Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta Trakya'da mevcut doğalgaz üretimimizi iki katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam nedir biliyor musunuz? 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Cari açığı 5 milyar lira azaltacak” bilgisini paylaştı. CHP liderine de, “Hadi bunu bir yerde söyle be... 'Bu hükümete teşekkür ediyorum, bu kadar doğalgaz buldular' de. Ama söyleyemez. O sadece yalan üretir” diye tepki gösterdi. 

'BAY KEMAL SEN NEREDESİN?' 

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Kartal'da binalar yıkıldı. Vatandaş diyor ki 'nerede bu belediye başkanı?' Beş gün sonra gidiyor. Kabadayılar gibi... Ama Bay Kemal sen neredesin? Onun çok önemli işleri var. 21 vatandaşım şehit olmuş, 14 yaralım var, yok. 9 vatandaşımın cenaze törenine ben, arkadaşlarım hep katıldık. CHP'den sadece istifa etmiş olan Akif Hamzaçebi o gün oradaydı. Bay Kemal oraya gelseydin ne olurdu? Bir şey mi olurdu sana? Onların çok önemli işleri var... Yalan söylüyor. 'Benim belediye başkanım oradaydı...' 5 gün sonra... Onu geçtim, sen neredesin sen?” 

'Eline, diline dursun'

Edirne mitinginde CHP liderini sert sözlerle eleştiren Başkan Erdoğan, “Bay Kemal ne diyor? 'Çiftçi aç, çiftçinin toprak-larına el konuldu' diyor. Eline, diline dursun. Hangi topraklara el koyduk? 2.6 katrilyon çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Bunlar resmi hesaplar. Sen neye göre konuşuyorsun?” diye sordu.

MİNARESİZ CAMİ OLUR MU? 

Erdoğan, Ankara'daki görüşmelerinde Fethiye Camii'ni açacaklarını söyleyen Yunanistan Başbakanı Çipras'a, “Minaresi niye yok” diye sorduğunu aktardı. 

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la 10 gün önce Ankara'da yaptığı görüşmeyi aktaran Başkan Erdoğan, “Dedim ki; 'Bizden bir şeyler istiyorsunuz, Ruhban Okulu'nu istiyorsunuz. Ben de size diyorum ki gelin bizim Fethiye Camisi'ni açalım...' 'Camiyi açıyoruz' dediler. Ama dedim, 'Minaresi niye yok? Kilise, çan kulesi olmadan olur mu?' Biz diyoruz ki 'Çan kulesiyle mi yapacaksın, gel yap.' Bizim derdimiz yok, sıkıntımız yok. Bunun özelliği ne ise öyle yap. Ama bizim camimizin de mütemmim cüzü nedir? Semaya yükselen minarelerdir” dedi. 

BİZİM ÖYLE DERDİMİZ YOK 

Çipras'ın, “Muhalefet beni eleştiriyor” yanıtı verdiğini anlatan Erdoğan, “Biz siyasetçiyiz, kendimize güveneceğiz, istedikleri kadar eleştirsinler. Batı Trakya'da Türk ismine dahi tahammül edemiyorsunuz. Türk, Türk... Ama bizim hiç böyle bir derdimiz yok. İstediğin yerde Rum ismini kullan. Çünkü biz bu noktada düşünce özgürlüğünden yanayız” diye konuştu. 

CAMİLERİ BOMBALIYORLAR 

Erdoğan şöyle devam etti, “Türkiye, hangi dinden, hangi mezhepten, hangi meşrepten olursa olsun tüm vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini en geniş şekilde yaşayabildiği döneme bizimle birlikte girmiştir. Başı açık, başı kapalı, nasıl giyinirse giyinsin bunlara bizim müdahale yetkimiz, hakkımız yok. İşte bunu biz sağladık, biz getirdik. Mesela Rumlar, Ermeniler, Museviler başta olmak üzere dini azınlıklar, bizim dönemimizde haklarını en geniş şekilde kullanabilmiştir. Onlara menkullerini ve gayrimenkullerini biz iade ettik. Onlar batıda aynı şeyleri bize karşı yapmadılar. Tam aksine bugün batıda camilerimiz bombalanıyor, sabote ediliyor, yakılıyor.”

CHP, YOLSUZLUK YAPANI ADAY GÖSTERDİ

Ataşehir mitinginde de CHP'yi sert sözlerle eleştiren Başkan Erdoğan, “CHP, Ataşehir'de müfettişlerce pek çok yolsuzluğu tespit edildiği için görevden el çektirilen birini aday gösterdi. Adı yolsuzluk iddialarıyla ayyuka çıkmış böyle bir zatın tekrar aday gösterilmesi, sizlere yapılmış en büyük saygısızlıktır. Bunun adı Ataşehir'in aklıyla, izanıyla alay etmektir” diye konuştu. 

CHP İSTİSMAR SİYASETİ YAPIYOR 

CHP'nin istismar siyaseti yaptığını belirten Erdoğan, “Biz, hizmet siyaseti yapıyoruz. Bize oy versin, vermesin tüm illerimize, ilçelerimize, 82 milyonun her bir ferdine aynı kalitede hizmet sunuyoruz. Ankara'daki, Adıyaman'daki, Konya'daki insanımızı nasıl görüyorsak, İzmirli, Edirneli, Tuncelili, Hakkarili vatandaşlarımıza aynı nazarla bakıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX