0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2018 Perşembe 08:58:00 - Güncelleme:20 Eylül 2018 Perşembe 09:21:00

MİT'in Suriye'de paketlediği Reyhanlı saldırısının planlayıcısı terörist Yusuf Nazik'in gözaltı süresi uzatıldı

MİT'in Suriye'de paketlediği ve Reyhanlı saldırısının planlayıcısı terörist Yusuf Nazik'in gözaltı süresinin uzatıldığı duyuruldu.

MİT tarafından Suriye’nin Lazkiye kentinde yakalanıp, Türkiye’ye getirilen, Reyhanlı’daki bombalı saldırıda failleri yönlendiren Yusuf Nazik'in sorgulanması devam ediyor.

GÖZALTI SÜRESİ UZADI

Nazik’in verdiği bilgiler doğrultusunda sorgusunun bir süre daha uzatılabileceği öğrenilmişti. Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik'in gözaltı süresinin uzatıldığı duyuruldu.

ÖRGÜTLE BAĞLANTILI ABD'Lİ

Sorgulanması devam eden Yusuf Nazik, geçtiğimiz günlerde sorgusunda örgüt ile bağlantılı bir ABD’linin ismini verdi. Nazik’in Türkiye’de irtibatta olduğu, çok iyi Türkçe ve Kürtçe konuştuğu öğrenilen bu ABD’linin bulunması için 40 kişilik özel ekip kuruldu.

ÇEŞİTLİ İSİMLER VERDİ

Silahlı terör örgütünün, Suriye istihbarat servisi El Muharebat ile bağlantısı hakkında konuşan Nazik'in, örgüt ile bağlantılı çeşitli isimler verdiği belirtildi.

KİMLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞI ÇÖZÜLÜYOR

Gözaltı süresi 6 gün uzatılan Yusuf Nazik'in, sorguda, 'THKP-C Acilciler' örgütü ile ilgili önemli bilgiler paylaştığı öğrenildi. Örgütün Suriye istihbaratı ile bağlantısı hakkında konuşan Nazik, yurt içi ve dışındaki bağlantılarını da anlattı.

Ensonhaber

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX