0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mart 2020 Pazartesi 09:52:00 - Güncelleme:30 Mart 2020 Pazartesi 09:55:00

Kurallara uymayan illere karantina uyarısı

Denize kıyısı olan illerde, karantina kurallarına istenen düzeyde icabet gösterilmediği ortaya çıktı. Bu illerin başında İzmir geliyor...

Koronavirüsün Türkiye'ye de sıçraması sonucu  ölü sayısı 131'e yükselirken, vaka sayıları 10 binlere dayandı... Bu kapsamda hükümet tedbirlerini sertleştirdi. Bu tedbirlerden biri de çarşı pazar dolaşımını azaltmak.

Hükümet, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kararların, hangi düzeyde uygulandığı, hangi illerde ihlal edildiği, yeni önlemlerin hangi aşamada alınması gerektiğiyle ilgili takip sistemi yürütüyor.

KARANTİNA LİSTE BAŞINDA İZMİR VAR...

Kurallara uymayan iller oldu, bunların ilk sırasında İzmir vardı. Bilim Kurulu, bölgesel karantina seçeneğini gündemine aldı.

İhlallerin önlenmesi için kurallara uymayan illerin valilerine ayrıca uyarı yapıldığı belirtilerken, bazı ilçelerde başlanan karantinanin, bölgesel olarak birkaç ili içine alacak şekilde de uygulanabileceği kaydediliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX