0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:19 Nisan 2019 Cuma 08:00:00

İhmaller zinciri hayatını kararttı

Gaziantep'te özel bir hastanede, bademcik ameliyatı olduktan sonra fenalaşan ve ağrı kesici verilerek eve gönderilen Hüseyin, bir hafta içinde hem görme yetisini kaybetti hem de yatağa bağımlı hale geldi. Aile, ihmali olduğu iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu. 

Ömer ve Kübra Beyaz çifti, geçen yıl mayıs ayında 4 yaşındaki çocukları Hüseyin'in bademcik rahatsızlığı nedeniyle kent merkezindeki özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu, bademciklerinin iltihaplı olduğu belirlenen çocuğa antibiyotik verildi. 5 gün antibiyotik aldıktan sonra Hüseyin ameliyat oldu. Operasyon sonrası iddiaya göre doktor, “Bademcik apseliydi, alırken patlayıp dağıldı ancak korkulacak bir şey yok” dedi ve küçük çocuğu taburcu etti. 

ATEŞ, KUSMA, MİDE BULANTISI...

Operasyondan 2 gün sonra ailesi tarafından yüksek ateş, kusma, mide bulantısı şikayetleriyle yeniden aynı hastanenin aciline götürülen çocuk, ameliyatı yapan doktor tarafından fitil verilip eve gönderilmek istendi. Ancak baba, çocuk doktoruna giderek durumu anlattı ve kan tahlili yapılmasını istedi. Kan tahlilinde Hüseyin'in CRP değerinin 50'ye çıktığı görüldü. Çocuk doktoru hemen hastaneye yatırılması gerektiğini söyledi. Ancak serum ve ağrı kesici verilen Hüseyin'in eve gönderilmesine karar verildi.  

GECE KALBİ DURDU 

Beyaz ailesi, Hüseyin'in sürekli öksürmesi üzerine ertesi gün yeniden hastaneye başvurdu. Küçük çocuk gözlem altına alındı. Ancak bu süreçte ameliyatı gerçekleştiren kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı doktorun çocuğu kontrole gelmediği iddia edildi. 3 günün sonunda Hüseyin'in kalbi durdu. Ameliyathanede kalp masajıyla hayata döndürülen çocuğun beyin fonksiyonları zarar gördü. Görme yetisini ve vücut fonksiyonlarının yüzde 94'ünü kaybeden Hüseyin Beyaz, küçük bir yoğun bakım ünitesine dönüştürülen odasında yaşam mücadelesi veriyor. 

“BAŞKA CANLAR YANMASIN” 

Suç duyurusunda bulunduklarını ve gerekli hukuki mücadeleyi vereceklerini dile getiren aile, “Başka anne, baba ve çocukların canı yanmasın” diye konuştu. Öte yandan özel hastane ise suçlamaları reddetti. Hastane yetkilileri, “Yaşanan süreç, önlenemez bir durumdur. Gerekli tüm müdahaleler usulüne uygun şekilde yapılmıştır” dedi. 

KAN GRUBUNA BİLE BAKMAMIŞLAR 

Baba Beyaz, kalbi duran çocuğuna doktorun müdahale ettiği sırada hemşireye Hüseyin'in kan grubunu sorduğunu ancak hemşirenin söyleyemediğini öne sürdü. Baba, “Oğlum, aynı ameliyathanede bir yıl önce geniz eti ameliyatı olmuştu. Sonrasında bademcik ameliyatı oldu, her 2 ameliyatta da oğlumun kan grubuna bakılmamış. Eğer tahlil yapılmış olsaydı, hızlı bir şekilde müdahale edilirdi ve belki oğlum bugün bu halde olmazdı” diyerek isyan etti. 

Skandallar silsilesi:  

1. İltihaplı bademciği ameliyatla alınan çocuk taburcu edildi. 

2. Rahatsızlanan Hüseyin hastaneye götürüldü, serum ve ağrı kesici verilip gönderildi. 

3. Şikayetleri artan çocuk, yeniden hastanaye götürüldü. Ameliyatı yapan doktor, kontrole gelmedi. 

4. Kalbi duran çocuğun kan grubu bilinmediği için müdahalede geç kalındı. 

5. Aile, ameliyatın riski konusunda uyarılmadı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX