0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2019 Salı 08:00:00

Fırtına Deresi'nde yıkım gerginliği

Rize’deki kaçak yapıların yıkımı için bölgeye giden ekiple, bina sahipleri arasında gerginlik yaşandı. Olaylı başlayan çalışmalar, yapı sahiplerine tebligat gitmediği için ertelendi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz yıl yürürlüğe koyduğu İmar Barışı uygulamasını fırsat bilerek, özellikle yaylalarda ve SİT alanlarında son dönemlerde görülen kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla, Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçeleri Fırtına Vadisi boyunca yapılan 21 kaçak ve ruhsatsız yapının yıkımıyla ilgili çalışma başlattı. 

OPERATÖRE TEPKİ GÖSTERDİLER 

Yoğun güvenlik önlemleri altında başlatılan yıkım çalışmaları sırasında iş makinesi operatörüne tepki gösteren inşaat sahipleri, jandarma ekiplerince uzaklaştırıldı. Ancak yıkım, kaçak yapı sahiplerine önceden 'tebligat' gitmediği iddiasıyla ileri bir tarihe ertelendi. 

YASAL SÜRE BEKLENECEK 

Yıkım ekipleri, jandarma eşliğinde bölgeden ayrıldı. Yıkım çalışmalarına tebligat için yasal süre dolduktan sonra başlanacak. Kaçak yapı sahiplerinden Kemal Eksilmez, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan kendilerine “turistik tesis işletme belgesi” verildiğini iddia ederek, “Yıkılması gerekiyorsa bize bir yol göstersinler. Uyalım, bir şekilde gerekirse biz yıkalım” diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX