0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2017 Perşembe 15:53:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2017 Perşembe 16:05:00

Van'da 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Van Tendürek'teki operasyonda 2 asker ve 1 korucu şehit oldu. Operasyonda 9 PKK'lı terörist de etkisiz hale getirildi. Bir acı haber de Hakkari'den geldi. Hakkari Şemdinli'de çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede ; Van Çaldıran'da 3 tırın yakılması olayını ardından başlatılan operasyonda çıkan çatışmada 3 asker ve 1 güvenlik korucusunun şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirme şöyle: ''Van Çaldıran, Gülizar mahallesi kırsalında bölücü terör örgütü mensupları tarafından karayolunun kesilerek üç tırın yakılması olayını müteakip bölgede arama-tarama faaliyetleri icra eden Güvenlik unsurlarımız ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristler arasında çatışma meydana gelmiştir. Söz konusu çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman güvenlik korucumuz şehit olmuş ve dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede operasyon devam etmektedir.''

 

Açıklamada ayrıca, Kuzey Irak'a yönelik hava harekatı düzenlendiği ve PKK'lı 3 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisine yer verildi. 

 

Hakkari'de 1 şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX