0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Mayıs 2019 Çarşamba 16:06:00 - Güncelleme:29 Mayıs 2019 Çarşamba 16:18:00

Türkiye Yazarlar Birliği neden susuyor?

Sözde yazar Abdullah Şevki isimli şahsın çocuk istismarına dair yazdığı iğrenç ifadelerin ortaya çıkmasının ardından benzer satırların Elif Şafak tarafından da kaleme alındığı ortaya çıktı.

TM Dijital Haber Merkezi

Abdullah Şevki isimli şahsın, “Zümrüt Apartmanı” kitabında yayımladığı çocuk istismarına ilişkin ifadelerin gün yüzüne çıkması Türkiye'de şok etkisi yaratmış, kamuoyundan gelen yoğun tepki sonucu söz konusu şahıs gözaltına alınmıştı.

Henüz olay gündemdeki sıcaklığını korurken benzer ifadelerin Elif Şafak tarafında da kullanıldığı ortaya çıktı.

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ SESSİZ

Türkiye Yazarlar Birliği 2000 Yılı "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülü" kapsamında Elif Şafak’ın skandal romanı Mahrem’e en iyi roman ödülü verdi. İçerisinde skandal pedofili içerikleri bulunan bu romana neden ödül verildiğini sormak için Türkiye Yazarlar Birliği ile iki kere iletişime geçtik. Konuyu iletmemize rağmen muhatap bulamadık. Kamuoyu, Türkiye Yazarlar Birliği’nin bu konuyla ilgili sessizliğini merak ediyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX