0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00:00

Türkiye insani yardımda cömert

Emine Erdoğan, New York'taki panelde, mülteciler, insani yardım ve Türkiye örneği konularında konuştu. 

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Türkiye'nin insani yardım vizyonu kredilere değil, tam anlamıyla insani yardıma dayanmaktadır. Türkiye'yi, insani yardım konusunda milli gelire oranla birinci yapan da bu hesapsız kitapsız cömertliktir” dedi. Erdoğan, “Günümüzdeki İnsani Sınamalara Karşı Türkiye'nin Rolü” başlıklı panelde konuştu. Erdoğan konuşmasına, “Somali'de, Yemen'de, Suriye'de, Gazze'de, Myanmar'da baskı ve zulüm altında yaşayan tüm kardeşlerimi buradan selamlıyorum” diyerek başladı. 

DÜNYAYA ÖRNEK OLAN ÜLKE 

Emine Erdoğan, şöyle devam etti: “Bir başka millet için harekete geçtiğimizde, bizden farklı olanla üst bir kimlikte buluşuruz. Bu da empati yeteneğimizi geliştirir. Böylece, adil ve barışçıl bir dünyanın temellerini atmış oluruz. Mevlana'nın ifadesiyle, bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.” Erdoğan'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Malcolm X'in büyük kızı İlyasa Şahbaz, “Türkiye'nin insani yardımlar konusunda dünyaya örnek olduğuna” vurgu yaptı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX