0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Ağustos 2021 Pazartesi 10:36:00 - Güncelleme:02 Ağustos 2021 Pazartesi 10:38:00

Türkiye için sosyal medyada şüpheli çağrı! 'Global Call Help Turkey' tuzağına aman dikkat!

Orman yangınlarıyla mücadele hız kesmeden devam ederken sosyal medyada açılan yardım kampanyası şüphe uyandırdı. Bir anda büyüyen #HelpTurkey başlıklı kampanya için destek olan hesapların FETÖ bağlantılı olması dikkat çekiyor.

Türkiye'de bir süredir devam eden orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla sürerken, sosyal medyada #HelpTurkey etiketi gündeme oturdu.

ÇOĞU FETÖ BAĞLANTILI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, "Global call" (Küresel çağrı) başlığı altında binlerce bot hesaptan dünyaya, Türkiye'ye yardım çağrısı yapıldı. Etikete destek olan hesapların büyük bir kısmının FETÖ bağlantılı olması dikkat çekiyor.

KAYNAK BELİRSİZ

Etiketteki görsellerin kim tarafından hazırlanıp, servis edildiği merak konusu olurken, ülkedeki orman yangınlarının farklı boyuta taşınmasından endişe ediliyor.

TUZAĞA DÜŞMEYİN

Twitter üzerinden örgütlü ve organize bir şekilde başlatılan Türkiye'ye sözde yardım çağrısının yanlış verilerle binlerce hesaptan paylaşılmasına sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar bu tuzağa düşülmemesi çağrısında bulunuyor.

Etiketler : Twitter Global call Küresel çağrı #HelpTurkey
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX