0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ekim 2016 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:24 Ekim 2016 Pazartesi 10:10:00

Türk askeri vurdu DEAŞ geri çekildi

DEAŞ’a yönelik başlatılan Musul Operasyonu’nda Türk askeri devreye girdi. Başika’da topçu atışıyla devreye giren TSK kuvvetleri, DEAŞ’a büyük darbe indirdi. Teröristler çok sayıda noktadan çekildi.

Musul Operasyonu kapsamında Peşmerge güçleri dün Başika'da DEAŞ’lı teröristlere yönelik harekat başlattı. Operasyon kapsamında planlanan 9 köy, DAEŞ terör örgütünden kurtarılırken, operasyonu yöneten Zerevani Özel Kuvvet Komutanı General Aziz Weysi, planladıkları şekilde operasyonun yürüdüğünü söyledi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise Türk askeri harekata topçu atışlarıyla destek vererek resmen kara operasyonuna dahil oldu.

Peşmerge güçleri talep etti

Türk askerinin, Barzani liderliğindeki Peşmerge’nin talebi üzerine devreye girdiği öğrenildi. Öte yandan Peşmerge güçlerinin dün sabah saatlerinde Musul operasyonu kapsamında gerçekleştirdiği harekatı yöneten Zerevani Özel Kuvvet Komutanı General Aziz Weysi, “Operasyon planını Başkan Mesut Barzani yaptı, bizde sahada uyguladık. Plan tam istediğimiz gibi işledi. Çevrede bulunan köyleri teröristlerden aldık. Başika ilçesi de birliklerimiz tarafından kuşatıldı. Orayı da inşallah en kısa sürede kurtaracağız” dedi.

Yoğun ateş altına alındı

Operasyonun sürdüğü öğlen saatlerinde Tizxrab köyünden Peşmerge birliklerine keskin nişancı tüfeğiyle ateş açıldı. Bu sırada cephede operasyonda olan birlikler DEAŞ üyelerinin bulunduğu yerleri yoğun ateş altına aldı. Doçka uçaksavarlarında kullandığı operasyonda koalisyon güçleri de DEAŞ hedeflerine hava bombardımanı yaptı. Çıkan çatışmada kanas ile ateş açan DEAŞ’lılar köye sızma harekatı yapan Zerevani güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX