0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00

Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak

Başkan Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin, “Bunu meydana çıkaracağız dedik. Salı günü grup toplantısında tüm detaylarıyla anlatacağım” dedi.

Başkan Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'nın İkinci Etabı'nın açılış töreninde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Biz kararlıyız dedik. Bunu meydana çıkaracağız dedik. Salı günü grup toplantısında açıklayacağım. Burada adaleti arıyoruz. Tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunlar tüm detaylarıyla açıklanmalı. Salı günü farklı bir şekilde anlatacağım. Detayına gireceğim” dedi. 

ONLARDA OLAN İLÇELERİ ALALIM 

Konuşmasında İstanbul'a yapılan hizmetleri anlatan Başkan Erdoğan, “Bu şehrin bir dönem havasından suyuna, yolundan kaldırımına, Boğazı'ndan Haliçine kadar ne sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Ümraniye çöplüğünün nasıl patladığını bilmiyor musunuz? Kimdi belediye başkanı CHP... O çöplük patladığı zaman 39 kişi öldü. CHP bunun hesabını verdi mi? Verdi, verdi. Bu millet bir daha bunlara görev vermedi. Şu anda onlarda olan ilçeleri Mart 2019'da alalım. Bunlarda hizmet aşkı yok, zulüm var. Nerede belediyeleri varsa orada pislik var, çöp var” ifadelerini kullandı. 

YANLIŞ İSTİKAMETE GİDİYORLAR! 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün kardeşlerime sesleniyorum; biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ayrım yapmak isteyenler yanlış istikamete gidiyorlar. Bunun bedelini ağır ödüyorlar. Kimse bizi bölmeye gayret etmesin. Biz Allah'ın bizi kavimler halinde yarattığını biliyoruz. Akıl almayacak ihmallerin, yağmaların, yanlışların yaşandığı eski İstanbul'u bilmedikçe, şu ankinin hakkını vermek mümkün olmuyor. Biz aşkımız, sevdamız, umudumuz olarak gördüğümüz İstanbul'u ibadet aşkıyla bugünlere getirdik. 1994 yılından bugüne kadar yaptığımız yatırımları anlatmaya kalksak günler geceler yetmez. Hangi göreve gelirsek gelelim, İstanbul'a aşığım. İstanbul'a aşkımı kimseyle tartışmam. Biz bu şehri Türkiye'nin ve dünyanın kalbi olarak görüyoruz. İstanbul sarsılırsa Türkiye tökezler, İstanbul yürürse Türkiye koşar.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Erdoğan'a hediye takdim etti. 

ŞAHSA KARŞI İŞLENEN SUÇLARA AF YOK

Af tartışmalarına değinen Başkan Erdoğan, ancak devlete karşı işlenen suçların affedilebileceğini söyledi.

Metro açılışındaki konuşmasında af tartışmalarına da değinen Başkan Erdoğan, “Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. 50 bini aşkın uyuşturucu suçlusunun cezaevlerinde olduğu günlerde, biz uyuşturucu suçlularını affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Demokratik bir şekilde sordum, cevabımı aldım. Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum 'affettim' diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız” diye konuştu.

İNSANLIKTAN NASİBİ VAR MI?

CHP liderinin Türkiye'deki sığınmacıları ülkelerine göndereceklerine ilişkin sözlerini hatırlatan Başkan Erdoğan, “Bunu ancak insanlıktan nasibini almamış biri söyleyebilir” dedi.

Başkan Erdoğan, Eyüpsultan'daki Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, demokrasiden başka talepleri olmayan Suriyelilerin, varil bombaları altında can vermediği, gelişmiş ülkelerin de buna seyirci kalmadığı bir düzenin inşası için çalıştıklarını ifade etti. 

MUHACİR NEDİR BİLMEZ 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Londra'daki sözlerine sert tepki gösteren Başkan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “İşte ana muhalefetin başı. Dün İngiltere'de ne diyor? Türkiye'deki Suriyelileri, 'Biz geldiğimizde tekrar Suriye'ye göndereceğiz', diyor. Bunun insanlıktan nasibi var mı? İnsanlıktan nasibini almamış olan bir kişi ancak bunu söyleyebilir. Bunlar muhacir, biz ise ensarız. Ensarla muhacir nedir, bu adam bilmez. Bu hassasiyeti anlamaz. Bunlarda böyle bir kavram, böyle bir anlayış yok. Çünkü bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlar. 

TERÖRİSTLERLE YÜRÜR 

Bunlar her zaman geçmişlerinden bu yana hep zulmetmişler. CHP'nin tarihini biz iyi biliriz. Onların, yakın siyasi tarihimizde Adnan Menderes'i, arkadaşlarını nasıl idam ettiklerini biz gayet iyi biliriz. Tarih buna şahittir. Ama onlar bundan zevk duyanlardır. Onlar kollarında teröristlerle beraber Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirler. Biz ise rahmet erleriyle şefkat erleriyle yürürüz, yürümeye de devam edeceğiz.”

TÜGVA'nın genel merkez binasının açılışında konuşan Başkan Erdoğan, çocukların ve kadınların güvende olmadığı bir dünyada hiç kimsenin güvende olmadığını vurguladı. 

TÜGVA İKİNCİ ÜNİVERSİTE OLUYOR

Başkan Erdoğan açılış töreninde, “TÜGVA gençlere sadece barınma imkanı sunmakla kalmıyor, yaşları, eğitim seviyeleri birbirinden farklı on binlerce gencimiz için ikinci bir okul, ikinci bir üniversite oluyor. Gençlerimizle hayalleri arasındaki engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz” diye konuştu. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX