0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Şubat 2017 Cuma 15:38:00 - Güncelleme:24 Şubat 2017 Cuma 16:35:00

TSK'dan El Bab açıklaması: Kontrol altına alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri 24 Şubat 2017 itibarıyla, El Bab'ın tüm mahallelerinde kontrolün sağlandığını duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'na mensup birliklerin Suriye'nin El Bab kentini terör örgütü DAEŞ'ten aldıktan sonra şehirde gerçekleştirilen arama faaliyetlerinde el yapımı patlayıcı infilak etti.

 

TSK, olayda iki askerin şehit olduğunu üç askerin ise yaralandığını açıkladı.Bölgede DAEŞ'in El-Bab'a bıraktığı el yapımı patlayıcıların araması devam ediyor.

 

EL BAB KONTROL ALTINDA

 

TSK, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada El Bab'ın kontrol altına alındığını duyurdu.

 

TSK'dan yapılan açıklamada, 24 Şubat 2017 itibarıyla Bab'ın tüm mahallelerinde kontrol sağlandığı, halen kontrol altına alınan bölgelerde bulunan engel, mayın ve EYP'lerin temizlenmesi faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında toplam 230 meskun mahal ve bin 925 kilometrekare alanda kontrol sağlandığı vurgulandı.

 

Sabah saatlerinde de El Bab'a yakın Susyan köyünde DAEŞ terör saldırısı düzenlemişti.

 

ÖSO karargahının hedef alındığı terör saldırısında siviller ve ÖSO mensuplarından oluşan 35 kişi hayatını kaybetmişti. 

 

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

 

Başbakan Binali Yıldırım, Ahi Evran Camisi'nde kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

El Bab'daki son durumla ilgili soru üzerine Yıldırım, El Bab'ın birkaç gün önce tamamen kuşatıldığını ve içeride temizlik harekatı yapıldığını söyledi.

 

El Bab'da yaşanan iki olay olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

 

"Bir tanesi El Bab'ın kuzeybatısında bir kasaba, burada bir intihar saldırısında 27 sivil, ilk belirlemelere göre 6 basın mensubu. Onun dışında yol kontrolü yapan El Bab girişinde askerlerimize yine bir intihar saldırısı var. İki askerimiz şehit, yaralılarımız var. Bu şehrin her tarafı delik deşik. El yapımı patlayıcılar, bombalar var, düzenekler var. Bunlarla ilgili azami titizlik gösterilerek temizlik harekatı yapılıyor. Bu ve buna benzer olayların olmaması için arkadaşlarımız çok dikkatli davranıyorlar ama maalesef bazen de böyle kontrol dışı durumlar gelişebiliyor."

 

AA DÜN DUYURMUŞTU

 

Anadolu Ajansı, ilçenin kontrolünün Türk özel kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine geçtiğini dün duyurmuştu.

 

Aralık ayı başından bu yana kuşatma altında tutulan IŞİD'in batıdaki en önemli merkezinin el değiştirmesiyle terör örgütü çözüldü, peş peşe Kabbasin ve Bizaa kasabaları da alındı.

 

Bugün ise El Bab'ın güneydoğusunda yer alan en büyük kasabası Tadif'te çatışmalar var. Teröristlerin sıkıştığı kasabanın düşmesi an meselesi.

 

YENİ HEDEF RAKKA

 

Kendisi için hayati önemdeki El Bab ve çevresini kaybeden terör örgütünün artık sığınacak bir tek kalesi var: Doğudaki Rakka.

 

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'da da 17 Ekim'den bu yana kuşatma altında tutulan terör örgütü, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini kaybetti. Irak'ta Felluce, Libya'da Sirte gibi kentlerden temizlenen kanlı örgüt, El Bab'ı da yitirince Rakka'ya sıkıştı.

 

DERİNLİK 35 KİLOMETREYİ BULDU

 

Altı ay önce başlayan sınır ötesi harekâtta kısa sürede Cerablus-Azez hattı IŞİD teröristlerinden temizlendi. Güneye doğru genişleyen operasyonda en önemli darbe bugün vurulmuş oldu. Fırat Kalkanı'yla teröristlerden temizlenen alan 1900 kilometrekareyi geçti. Harekatın derinliği Türkiye sınırından Suriye içlerine 35 kilometreye ulaştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX