0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ekim 2019 Perşembe 09:05:00 - Güncelleme:10 Ekim 2019 Perşembe 09:05:00

TPC borcu nasıl sorgulanır? TPC nedir, TPC borcu nedir?

TPC nedir? TPC borcu nedir? TPC borcu nasıl sorgulanır? soruları arma motorlarında yoğun olarak araştırılan konular arasında yerini aldı. Vatandaşlar kendilerine gelen TPC cezalarının ne olduğunu, nereden sorgulandığını ve nasıl ödeneceğini sorguluyor. TPC borcu, Trafik Para Cezası oluyor. Araç sahipleri kendilerine gelen TPC borçlarını zamanında ödemeleri gerekiyor. Araç sahipleri hangi usulsüzlük için ne kadar TPC cezası kesildiğini araştırıyor. TPC borcu hakkında bilinmesi gerekenler ve TPC borcu sorgulama hakkında merak edilen detaylar haberimiz içerisinde yer alıyor.

TPC nedir, TPC borcu nedir? TPC borcu nasıl sorgulanır? soruları vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar kendilerine gelen TPC cezalarının ne olduğunu, nereden sorgulandığını ve nasıl ödeneceğini öğrenmek istiyor. TPC borcu sorgulamaları ile ilgil merak edilenler haberimiz içerisinde yer alıyor. 2019 yılı trafik cezaları listesi de haberimiz içerisinde yer alıyor.

TRAFİK CEZALARI 2019 LİSTESİ


 

TPC BORCU NEDİR?

TPC borcu, Trafik Para Cezası oluyor. Araç sahipleri kendilerine gelen TPC borçlarını zamanında ödemeleri gerekiyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.
 

TPC BORCU NASIL SORGULANIR?

Trafik Para Cezası (TPC) borcu için sorgulama işlemi, Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. TPC borcu sorgulama işlemi için cep telefonu kısa mesajı aracılığıyla sorgulama şu şekilde yapılabilmektedir;

TPC PLAKANO TESCILTARIHI TCKNO(VKNO) yazıp 1189'a gönderin.

Örnek: TPC 06GIB89 31012007 12345678912 

Gelen yanıt, "..cezadan toplam TPC borcunuz ..... TL'dir. Ayrıntı için TPC AYRINTI yazıp 1189'a gönderiniz. (En fazla 4 SMS)."

Ayrıntı için; 

Kullanıcı girdi olarak cep telefonunun mesaj bölümüne TPC AYRINTI yazıp 1189'a gönderir.

Gelen yanıt,"...... tarihli....TL cezanızın son ödeme tarihi .... dir.

...... tarihli....TL cezanızın son ödeme tarihi .... dir." olacaktır. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX