0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Temmuz 2021 Cumartesi 11:00:00 - Güncelleme:31 Temmuz 2021 Cumartesi 11:00:00

THK: Hangardaki uçak 63 model, uçuramayız

THK Başkanı Cenap Aşçı, “9 uçak hangarda tutuluyor” çarpıtmasına karşı gerçekleri açıkladı.

Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşçı, yaşanan yangın felaketi sonrasında kurumun siyasete malzeme yapılmasına tepki gösterdi. Aşçı, "THK milletin malı. Milletin fitre ve zekatlarıyla ayakta duruyor, milletin malı milletin hizmetinde olmalı. Siyasete malzeme olmaması lazım" dedi. Aşçı, kurumun elindeki yangın söndürme uçakları ile ilgili yaşanan tartışmalar konusunda merak edilen soruları yanıtladı.

"Milletimizin bizden beklentilerinin farkındayız. Bunun için 2019'dan bu yana yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ancak özellikle 2010-14 yılları arasında kurum büyük borçlara sokulmuş" diyen Aşçı, şu bilgileri verdi: "THK envaterinde 9 uçak bulunduğu ve bunların bilerek hangarda tutulduğunu söylüyorlar. Bu büyük bir insafsızlık. Şu an hangarda olan uçaklar 1963 ve 88 model. Çoğunun artık üretimi bile yok. Önceki yönetimlerin ihmalleri ve iş bilmezliği yüzünden 9 uçak enkaz haline getirilmiş, 3'ü indirilirken hasara uğramış, 6'sı Orman Bakanlığı'nca bir süre kullanılmış ancak bakımları ihmal edilmiş, parça takviyesi yapılmamış, atıl duruma gelmiş. Bunları modernize etmek için 4 milyon dolar gerekiyor. Ama bu parayı artık üretimi yapılmayan 1963 model uçaklara harcamak da akıllıca değil. Yapsak bile bu uçakların parçalarını bulamayız. O yüzden şu anda yangınlarda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kullandığı 3 yeni uçağı acil kiralama yoluyla temin ettik. Yeni uçak satın alma yoluna da gidilebilir."

(Akşam)

Etiketler : türk hava kurumu thk cenap aşçı yangın uçak
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX