0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 08:27:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 08:33:00

Terör örgütü PKK, HDP binalarında mahkeme kurdu

HDP'nin Adana il binasında ele geçirilen deliller terör örgütünün partideki sözde yargı ağını deşifre etti. Parti binalarında mahkeme kuruluyor, son sözü söyleyen Kandil ise onay makamı konumunda.

HDP Adana İl Binası’nda sözde mahkeme kurup yargılama yaptığı belirlenen parti yöneticilerinden elde edilen deliller, Örgütün HDP içinde kurduğu sözde "adalet" yapılanması ortaya çıktı. 

CEZAEVLERİ BİLE VAR! 

Örgütün, kendi belirlediği kanunlara göre yargılamaları yine kendi kurduğu sözde mahkemelerde yaptığı belirlendi. Bu mahkemeleri de HDP binalarında gerçekleştirdiği tespit edildi.  

Sözde mahkemelerin başta alacak-verecek olmak üzere kız kaçırma, kavga, aile içi sorunların yanı sıra her türlü anlaşmazlıklara baktığı öğrenildi. Husumetli iki taraf arasında arabuluculuk yapılıp, sağlanan uzlaşmada terör örgütü PKK adına onlardan komisyon aldıkları ortaya çıktı. Hatta örgütün Şırnak ve Cizre’de cezaevi oluşturduğu da öne sürüldü.  

KANDİL’E SORULUYOR 

Çıkan karara itirazların önce Diyarbakır’a yapıldığı, eğer burada da istenen sonuç çıkmazsa son sözü Kandil’in söylediği belirtildi. Bu arada HDP Adana İl Binası’nda gizli bir kasada tam 63 bin lira bulundu. Paranın sözde yargılamalarda alındığı iddia edildi.

(Akşam)

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX