0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2017 Perşembe 11:53:00 - Güncelleme:07 Aralık 2017 Perşembe 12:22:00

Sultan 2. Abdülhamid: Mekke Allah'ın haremidir, Medine Resulullah'ın haremidir, Kudüs mü'minlerin haremidir

ABD Başkanı Donald Trump, İslam dünyasından gelen tüm tepkilere rağmen Müslümanların ilk kıblesi olan kadîm Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı. Bu açıklamanın hemen ardından ekranları kasıp kavuran Payitaht Abdulhamit dizisinin Kudüs sahnesi sosyal medyaya damga vurdu.

GÜNEŞ

Trump’ın skandal açıklamasından sonra, TRT'nin Türkiye’de en çok izlenen dizilerinden olan Payitaht Abdülhamid'teki tüyleri diken diken eden “Kudüs” sahnesi sosyal medyada en çok beğenilen ve paylaşılan videolardan biri oldu.

Sahnede ulu Hakan Sultan 2. Abdulhamid'in Kudüs'e gösterdiği ehemmiyeti işleniyor. Müslümanların en kıymetli şehirlerinden olan Kudüs için Siyonist Yahudilerin bir çok entrika ve hilesini anlatan sahnede Abdulhamid'in demir gibi duruşu izleyenleri duygu seline soktu. 

BİZ VAROLDUĞUMUZ SÜRECE KUDÜS DÜŞMEYECEK"

Sahnede geçen "Mekke Allah'ın haremidir, Medine Resulullah'ın haremidir, Kudüs mü'minlerin haremidir. Allah ve Resulü, haremine sahip çıkar korur, peki biz haremimizi koryabilecek miyiz? Kudüs'e sahip çıkabilecek miyiz? Biz varolduğumuz sürece Kudüs düşmeyecek" repliği ile vurgulanması 2. Abdulhamid'in meseleye bakış açısını tekrar bizlere hatırlattı.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX