0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Şubat 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:16 Şubat 2019 Cumartesi 08:14:00

Suç dosyası kabarık

Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP, Türkiye’yi karıştırmak için her yolu deniyor. Kadın polisi kolundan ısıran Kandil’in vekili Aydeniz, şimdi de yere düşme provokasyonuyla sahneye çıktı. 21 ayrı terör suçundan yargılanan Aydeniz’in hâlâ tutuklu olmaması merak konusu oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giren terör örgütü PKK’nın siyasi kolu Halkların Demokratik Partisi (HDP), yerel seçimler öncesi provokasyonlarını artırdı. Van’da, bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle yürüyüş yapmak isteyen HDP’lilere polis müdahale etti. 

APO'ya özgürlük istiyor

Kandil’in partisinin Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, kanunsuz eyleme engel olmaya çalışan kadın polis memurunun kolunu ısırdı. Hastaneye kaldırılan polis memuruna, 10 günlük iş göremez raporu verildi. Savcılık, Aydeniz hakkında ise 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'basit kasten yaralama' suçlarından soruşturma başlattı. HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevine ve Apo’nun salıverilmesi talebine destek olmak üzere şehre gelen ‘terör destekçileri’, Güven'in evine yürümek istedi. Şehrin her yerinde güvenlik önlemlerini artıran polis ekipleri, toplanan kalabalığın yürümesine izin vermedi. Şanlıurfa yolu üzerinde bir araya gelen ve yürümek isteyen kalabalığa polis ekipleri izin vermeyince, Van'da kadın polisin kolunu ısıran Kandil talimatlı Aydeniz, polis ekipleriyle kısa süreli tartışmaya girişti. 

'Bana dokunamazsınız'

Polis ekiplerinin izin vermediği provokatör Aydeniz, 'Bana dokunamazsınız' diyerek polislerin kapattığı yerden çıkıp farklı bir yönden izinsiz alana doğru gitmeye kalkıştı. Bu durumu fark eden bir polis memuru, Aydeniz'i durdurmak isterken koştuğu sırada yağmurdan dolayı kayganlaşan zeminde kayarak Aydeniz’le birlikte yere düştü. Kandil’deki PKK elebaşılarından aldığı talimatla kaos çıkarmak için elinden geleni yapan Aydeniz’in suç dosyasının ise bir hayli kabarık olduğu ortaya çıktı. 30 yıla kadar hapis cezası talep edilen provokatör Aydeniz, 'PKK üyesi olmak ve yönetmek' ve 21 ayrı terör suçundan yargılanıyor. HDP’den milletvekili seçilmeden önce hemşire olarak görev yapan Aydeniz, 112 Acil Servis'i PKK’lı teröristler için bile kullandı. 

21 ayrı suçtan yargılanıyor

'Trafik kazası var' diyerek yönlendirdiği ambulansı, yaralı 2 PKK'lıyı almaya gönderdi. Devletin imkanlarını teröristler için seferber etti. Güvenlik güçlerine kurşun sıkan, bombalı tuzaklar kuran PKK'lıları devletin ambulansıyla naklettiren ve tedavi olmalarını sağlayan HDP’li vekil için savcı tutuklama talep etti. 28 Aralık 2018’deki duruşmada, hakim bu talebi reddetti. Yargının yol verdiği Kandil’in vekili, kabarık suç dosyasına rağmen hala sokaklarda terör estiriyor. Provokatör Aydeniz, polisi bile ısıracak cesareti kendinde bulabiliyor. HDP’li ismin provokasyonları karşısında savcıların harekete geçip geçmeyeceği merak konusu oldu. 

YERE KAPAKLANDI 

Van’da kanunsuz eyleme engel olmaya çalışan kadın polis memurunun ko-lunu ısıran HDP’li Saliha Aydeniz, Diyarbakır’da da ortaya çıktı. Polisin ısrarına rağmen izinsiz bölgeye geçmeye çalışan provokatörün arkasından koşan polis memuru, kaygan zeminde kayarak çarptığı Aydeniz’le birlikte yere düştü. 

Onların sayesinde Meclis'te

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlar” diye hitap ettiği PKK’lı teröristlerin siyasi koluna da sahip çıkıyor. Kandil’deki elebaşılarının çağrılarıyla harekete geçen Kılıçdaroğlu önderliğinde, CHP, İP, SP ve HDP, yerel seçimlerde ittifak yapacak. İP Genel Başkanı Meral Akşener ise “Kürt siyasi hareketinin temsilcisi” diyerek aklamaya çalıştığı terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP'nin seçimlerden önce Türkiye’yi karıştırmak için her yola başvurmasını görmezden geliyor. 

HAZİNEDAR CHP’DEN İSTİFA ETTİ 

İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP’den istifa etti. Kılıçdaroğlu’na ateş püsküren Hazinedar, “CHP yönetiminin, şahsıma parti içinden yapılan kumpasa karşı; başta parti Genel Başkanı’nın bilgisi olmasına ve buna dair gereğini yapacağına ilişkin söz, tavır ve taahhütlerine rağmen, bırakınız siyasi etiği, hak, hukuk, adalet duygusuna ve her türlü dürüstlük kuralına aykırı tutumunu kınıyorum” ifadelerini kullandı.   

İTTİFAK ÇATIRDIYOR

CHP, İP, SP ve PKK’nın siyasi kolu HDP, 31 Mart’ta yapılacak seçimlere ittifak yaparak girecek. Krizlerin bitmediği ve son olarak Ankara adayı Yavaş’ın tartışmaları ifşa ettiği ittifak paramparça oldu. İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 81 il başkanlığına gönderdiği genelgede “İYİ Parti, İl Genel Meclisi seçimlerine kendi adayları ve kendi bayrağıyla tek başına katılacaktır” dedi. CHP’yle belirlenen illerde işbirliği kararı alan İP,  büyükşehir olmayan 51 ilde İl Genel Meclisi seçimlerine tek başına girecek. 

ANKARA'YA DENİZ GETİRDİ!

CHP'nin Ankara adayı Yavaş, şehre sevdasını anlattığı mesajını, İzmir’de çekilmiş bir fotoğrafla paylaştı. 

TwItter hesabında sevgililer gününe dair mesaj yayınlayan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Benim iki büyük sevdam var; biri Ankara, diğeri ise ailem ve sevgili eşim Nursen. Sevdiklerinizle huzur ve bereket içinde yaşayacağınız bir Ankara’da, bir sonraki 14 Şubat’ta görüşmek üzere” ifadelerini kullandı. Yavaş, paylaştığı fotoğrafta deniz görünmesi ve İzmir’de çekildiğinin ortaya çıkmasıyla rezil oldu. Sosyal medya kullanıcıları, CHP’nin Ankara adayı Yavaş’la “Adam Ankara’ya deniz getirmiş” diyerek dalga geçti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX