0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Temmuz 2017 Cuma 01:41:00 - Güncelleme:21 Temmuz 2017 Cuma 02:11:00

Son dakika: Ege'de büyük deprem! Depremin merkez üssü Muğla'nın Bodrum ilçesi olduğu belirtiliyor

Muğla yakınlarında 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege bölgesindeki birçok şehirde hissedilen deprem vatandaşları korkuttu. Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 'Çok şiddetli sarsıldık' dedi.

 

Ege'deki kıyı illerinin tamamında hissedilen deprem sonrası insanlar sokağa dökülürken, deprem sonrası can kaybının olmadığı açıklandı. Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi.

 

ARTÇILARI OLACAKTIR 

Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu yaptığı açıklamada 'Denizde olan bir deprem. Büyüklüğü de 6,8 ve 6,4 olarak açıklanmış durumda. Midilli'deki depremin benzeri bir deprem bu. O kıyıda Güney'de Gökova Körfezi'nde ve Bodrum'un hemen güneyinde olan bir deprem. Artçıların olmaması tuhaf olur. Bunun artçıları da muhakkak olur. Normal bir şey. Evet deprem denizde meydana geldi' ifadelerini kullandı.

 

 MERKEZ ÜSSÜ ONİKİ ADALAR

Kandilli Rasathanesi'nde yer alan bilgiye göre merkez üssü Oniki Adalar olan ve yerin 10 km derinliğinde meydana gelen depremin şiddeti 6,8 olarak kaydedildi

 

ARTÇILARI OLACAKTIR

Yerbilim Uzmanı Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu yaptığı açıklamada 'Denizde olan bir deprem. Büyüklüğü de 6,8 ve 6,4 olarak açıklanmış durumda. Midilli'deki depremin benzeri bir deprem bu. O kıyıda Güney'de Gökova Körfezi'nde ve Bodrum'un hemen güneyinde olan bir deprem. Artçıların olmaması tuhaf olur. Bunun artçıları da muhakkak olur. Normal bir şey. Evet deprem denizde meydana geldi' ifadelerini kullandı.

 

DEPREMİN ŞİDDETİ REVİZE EDİLDİ

İlk olarak Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü 6,8 olarak açıkladığı depremin şiddetini 6.2 olarak revize ederken depremin yerin 5 km derinliğinde meydana geldiğini kaydetti.

 

BİZE GELEN KÖTÜ HABER YOK

Bodrum Belediye Başkanı yaptığı açıklamada 'Çok şiddetli bir deprem meydana geldi şu ana kadar bize gelen kötü bir haber yok gelen bilgileri toplamaya çalışıyoruz' dedi.

 

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ŞİDDETLİ SARSILDIK

Muğla açıklarında meydana gelen depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bodrum'un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon çok şiddetli bir sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz" dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX