0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ekim 2019 Çarşamba 09:16:00 - Güncelleme:23 Ekim 2019 Çarşamba 09:17:00

Soçi haritası haberimizde: Soçi nerede, Soçi nereye bağlı?

Soçi nerede? Soçi nereye bağlı? Soçi haritası, arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi. İki lider görüşmede başta Suriye'deki son durumu ve Barış Pınarı Harekatı'nı ele alacak. Bunun üzerine, Soçi ile ilgili aramalar çoğaldı. Vatandaşlar Soçi'nin nerede yer aldığını ve Soçi'nin haritadaki yerini öğrenmek istiyor. Soçi ile ilgili merak edilen detaylar haberimiz içerisinde yer alıyor..

Soçi nerede? Soçi nereye bağlı? sorularının yanıtı güncel olarak araştırılan konular arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi. İki lider görüşmede başta Suriye'deki son durumu ve Barış Pınarı Harekatı'nı ele alacak. Bunun üzerine, Soçi ile ilgili aramalar çoğaldı. Vatandaşlar Soçi'nin nerede yer aldığını ve Soçi'nin haritadaki yerini öğrenmek istiyor. Soçi ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor.

SOÇİ NEREDE? NEREYE BAĞLI?

Soçi, Rusya'da, Krasnodar Kray'da kent. Kafkasya'ın batı kesiminin eteklerinde, Karadeniz kıyısında bulunuyor.

Soçi, Rusya'nın en büyük tatil şehri olarak bilinmektedir. Karadeniz kıyısında yer alan kent, yazları ılık ve yağışlı, kışları ise serin ve yumuşak iklimi dolayısıyla turizm açısında öneme sahiptir. 

Tarihi anlamda Soçi,  Kimmerler, İskitler ve Sarmatlar tarafından ele geçirilmeden önce, Zygii halkı Aşağı Abhazya bölgesinde, Pontus Krallığı tarafından yönetilmekteydi. Bu tarihten sonra birçok kez el değiştiren kent, son olarak Rusya toprakları içerisinde kalmıştır. 

Soçi halkının büyük bölümü kıyı boyunca uzanan dar bir hat üzerinde yaşar ve bu bölgeler bağımsız küçük bölgelerden (microdistrict) oluşur. Başlıca küçük bölgeler kuzeybatıdan güneydoğuya sırasıyla;  Lazarevskoye, Loo, Dagomys, merkez Soçi (Tsentralny City District), Khosta, Matsesta, ve Adler'dir. Şehir Batı Kafkasların eteklerine kurulmuş olup, Karadeniz'e doğru bir meyille iner ve ara sıra dağlardan akan dereler tarafından kesilir. Soçi'deki en büyük ırmak Mzımta Irmağı - ki Rusya'dan Karadeniz'e akan en uzun ırmaktır. Şahe Irmağı da diğer bir önemli su kaynağıdır. Ashe,  Psezuapse, Soçi, Khosta ve Matsesta ırmakları ise bölgede akan küçük ırmaklardandır. Psou Irmağı ise Abhazya ile olan sınırı oluşturur.

Şehrin kuzeydoğu tarafı Kafkas Biyosfer Rezervi'ne ait olup Dünya Mirası kabul edilmektedir. Bu alan Krasnodar Krayı ile Adige'nin önemli bir kısmını içine alır. Büyük Soçi bölgesi'nin sahil ve rezerv dışında kalan kesimi Soçi Milli Parkı'na aittir.

SOÇİ HARİTA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX