0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:12 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00

Seçim kampanyasında bez torba ve file

Erdoğan, “Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz. Bunları milletimize promosyon olarak dağıtacağız” dedi. 

AK Parti'nin çevreci bir parti olduğunun altını çizen Başkan Erdoğan, “Şu anda ana muhalefet yine naylon poşetlerle sokağa dökülebilir ama biz naylona, naylon poşetlere karşı savaş ilan ettik. Bu seçimlerde bez torbalar ve kenevirden yapılmış olan filelerle inşallah meydanlarda olacağız” diye konuştu. 

ERKEN AÇIKLADI 

Annesi Tenzile Erdoğan'ın dokuduğu filelerle alışveriş yaptıkları günleri hatırladığını anlatan Erdoğan, yeniden o döneme dönüleceğini bildirdi. Başkan Erdoğan, şunları kaydetti: “Milyonlarca bez torba ve fileyi hazırlıyoruz. Bunları inşallah bu kampanyada milletimize promosyon olarak dağıtacağız. Belki söylemekte acele ettim ama söyleyeyim ki birileri, bu işi alıp götürmesin. 

KENEVİR ÜRETİMİ 

Ana muhalefet varsın naylon poşet dağıtıversin, kim çevreci millet görecek. Yüzlerce yıl doğanın eritemediği bir ürün bu, böyle berbat bir şey. Biz doğayla, toprakla bütünleşecek olan bez ve fileyle bu yola çıkacağız.” 

BELEDİYELERE POŞET GENELGESİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla plastik poşet kullanımının azaltılması için yerel yönetimlere genelge gönderildi. Kurum, ücretlendirilme yoluyla kullanılan poşet miktarının azaltılması ve ülkede geçen yıl 440 olan kişi başına düşen poşet sayısının bu yıl 90'a, 2025 için de 40'a indirilmesinin hedeflendiğini vurguladı. Kurum, genelgede “Uygulamanın nihai amacına ulaşması amacıyla belediyenizce, özellikle plastik poşetlerin yaygın olarak kullanıldığı yerlerde, pazarlar, marketler gibi çok kullanımlık bez torba, file gibi alternatif malzemelere vatandaşlarımızın kolayca erişebilmesi, bunların vatandaşlarımıza doğrudan temini ve dağıtımı yönünde gerekli çalışmaların yapılarak uygulamaya destek sağlanması hususunda gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX