0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Şubat 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:11 Şubat 2019 Pazartesi 08:30:00

Savunmanın gurur yılı

Yerli ve milli ürünler, 2018 yılında savunma sanayiine damgasını vurdu. Kirpi 2, ANKA-S, Duvar Arkası Hedef Tespit Radarı ve yeni akıllı bombalar gibi birçok ürün, güvenlik güçlerinin envanterine girdi. 

Dünyanın hayranlıkla takip ettiği Türk Savunma Sanayii, yerli ve milli ürün çeşidini her geçen yıl artırıyor. Yerli firmalar, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın koordinasyonunda kabiliyetlerini artırarak, dünya standartlarında birçok yeni araç, silah, teçhizat ve mühimmat üretiyor. Bu ürünler zorlu testlerden de başarıyla geçerek güvenlik güçlerinin hizmetine sunuluyor. 

YERLİ TABANCA HİZMETTE 

Türk Savunma Sanayii, geçen yıl da birçok yeni yerli ürünü vatan savunmasının hizmetine sundu. Bu kapsamda, Zırhlı Personel Taşıyıcı Araç Kirpi-2, Mayına Karşı Korumalı Ambulans Kirpi, Anka-S, LGK-84, Teber-82 ve KGK-82 güdüm kitleri, MAM-C mühimmatı, özgün yerli tabanca Mete, Duvar Arkası Hedef Tespit Radarı (DAR), Dijital Parmak İzi Alma ve Gönderme Seti ilk kez kullanılmaya başlandı. 

İKİ YENİ GEMİ HEYECANI 

Türkiye'nin ikinci amfibi gemisi TCG Sancaktar, üçüncü MİLGEM TCG Burgazada hizmete alındı. 100 adet Ertuğrul Bomba İmha Robotu kabulü yapılarak envantere dahil edildi. 300'e yakın multikopter, İHA güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu. MKE’yle özel sektör üretimi, 20 binden fazla MPT-76 tüfeği teslimatı gerçekleştirildi. LGK-82, HGK-84 güdüm kitleri, MAM-L, SOM mühimmatı, UMTAS, LUMTAS, Bora, K füzeleri ihtiyaç kapsamında güvenlik güçlerine teslim edildi. 

ATAK SAYISI 40’I GEÇTİ 

Ayrıca güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik, geçen yıl yoğun bir teslimat süreci yaşandı. Kirpi-2, Cobra-2, Ejder Yalçın ve akaryakıt tankerlerinden oluşan toplam 650'den fazla taktik tekerlekli zırhlı araç envantere kazandırıldı. Yeni teslimatlarla Atak helikopteri sayısı 40'ı geçti. Güvenlik güçlerine bir adet CH-47F Chinook yük helikopteri, 2 adet S70İ helikopteri teslim edildi. “Uçan kale” olarak nitelendirilen 2 yeni A400M uçağı  da envantere katıldı. 

Teröristlerin kâbusu

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda, geçen yıl Anka-S teslimatlarına da başlandı. Milli uydular üzerinden kontrol edilebilme özelliği olan Anka-S’le İHA’ların görev menzili binlerce kilometreye ulaştı. Teslimat programı doğrultusunda 10 adet Anka-S envantere girdi. 

Saklananı buluyor

Duvar Arkası Hedef Tespit Radarı (DAR), görsel erişim ve keşif imkânının olmadığı kapalı mekânlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmek için radyo frekans dalgalarını kullanıyor. DAR, ileri düzey radar teknolojisini kullanarak duvar, kapı gibi engellerin arkasındaki hedeflerin tespitini sağlıyor. 

Bombalar akıllandı 

2018’ De üretilen LGK-84, Teber-82, KGK-82 güdüm kitleri de güvenlik güçlerinin sahadaki caydırıcılığını önemli oranda artırdı. Lazer Güdüm Kiti (LGK), kanat altından bırakılan klasik bombaları nokta vuruşu yapan akıllı mühimmata dönüştürüyor. Güdümsüz Mk-81 ve Mk-82 serisi bombalara takılan Teber Güdüm Kiti, bunları akıllı mühimmat haline getiriyor.  

50'den fazla Kargu Döner Kanatlı Vurucu İHA ilk kez envantere alındı.

Mehmetçik için yüksek güvenlik

Kirpi-2 araçlarıyla personel, silah, mühimmat ve ikmal maddeleri emniyetle ve süratle taşınabiliyor. Yüksek hareket ve taktik kabiliyetine sahip araçta, uzaktan komutalı silah istasyonu, gece görüş sistemleri, navigasyon, atış yeri hedef tespit ve karıştırma sistemleri bulunuyor. Kirpi-2’nin, mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma özelliği bulunuyor. 

Özgün yerli tabanca Mete güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX