0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Ekim 2019 Çarşamba 16:08:00 - Güncelleme:10 Ekim 2019 Perşembe 00:53:00

Başkan Erdoğan talimatı verdi, Barış Pınarı Harekatı başladı... İşte dakika dakika son gelişmeler

Son Dakika Haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır" açıklamasında bulundu. Terör örgütü PKK/YPG'nin işgal ettiği Rasulayn'da bir patlama meydana geldi, bölgeden dumanlar yükseliyor. Bölgede F-16'ların görüldüğü bildiriliyor.

Başkan Erdoğan; "Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye ile birlikte olan tüm yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum." dedi.

Terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı Barış Pınarı Harekatı saat 16 itibarıyla başladı. Operasyonun başında terör örgütü YPG/PKK'nın Resulayn'daki mevzileri, mühimmat depoları obüsler ve savaş uçaklarımız tarafından vuruldu. İşte Barış Pınarı harekatında dakika dakika yaşananlar:

21:30 Terör örgütünün iletişim ve haberleşme ağını oluşturan noktalar vuruldu

19:44-  Akşam saatlerinde Tel Abyad'daki terör hedeflerine roketatar atışları daha da yoğunlaştırıldı.

19.10- AA'nın geçtiği son habere göre Türk savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı. Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vuruldu. Terör örgütü YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakıyor. Öte yandan TSK Topçu birlikleri, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad'da örgütün mevzilerini obüs atışlarıyla hedef alıyor.

19.08-  Türk savaş uçakları, Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG/PKK hedeflerini imha etti.

18.45 : Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere, Almanya ve Fransa'nın çağrısı üzerine Barış Pınarı Harekâtı'nı görüşmek üzere yarın toplanacak.

18.30: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye rejiminin İstanbul Başkonsolosluğuna Barış Pınarı Harekatıyla ilgili notayla bildirim yapıldığını söyledi.

18.15: Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'dan YPG/PKK'lı teröristlerce atılan 6 roket, Nusaybin ilçe merkezindeki bazı noktalara isabet etti.

18.04: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Suriye topraklarını Barış Pınarı'yla sulamakta kararlıyız. PKK'nın bir kolu olan bu oluşumun yanı başımızda yeni bir terör bataklığı meydana getirmesine müsamaha göstermeyiz." dedi.

17.59: Suriye Milli Ordusu, sivillere çağrı yaparak terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden uzak durmalarını istedi.

17.58: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, TSK ve SMO tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili olarak "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları var. Korkunç terör saldırılarına maruz kaldı." diye konuştu.

17.56: Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Türkiye'nin terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'a yönelik operasyonlarına karşı bir açıklamada bulundu. Juncker, "oluşturulacak güvenli bölge için ödeme yapılmayacağını" söyledi.

17.45: Sınır hattında bazı bölgeler 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi

17.40: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Altında kimin imzası olursa olsun terörün kökünü kazımaya, zulmü bitirmeye kararlıyız. Bu coğrafyanın evlatlarına terörü değil huzuru miras bırakmak için yola çıktık. Cenab-ı Hak ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin

17.39: Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı dakikalarda bölgede tüm internetin kesildiği ve GSM operatörlerinin kapatıldı öğrenildi.

17: 38: Barış Pınarı Harekatı'nda 25 kilometre kadar içeri girildi, terör örgütünün mühimmatı imha edildi

17.37: Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı dakikalarda bölgede tüm internetin kesildiği ve GSM operatörlerinin kapatıldı öğrenildi.

17.27: Suriye tarafında bulunan Resulayn'dan işgalci PKK/YPG terör örgütü tarafından 3 havan mermisi Ceylanpınar ilçe merkezine atıldı. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadı.

17.36: AKÇAKALE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ, VATANDAŞLARA UYARI

Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör hedeflerine obüs atışları yapıldı. Bölgeden dumanlar yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce obüs atışları sürdürülüyor.

Bu arada, Akçakale sokaklarında mehter marşları duyuluyor.

Öte yandan, Akçakale'deki vatandaşlara da uyarılar yapılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından Ceylanpınar ilçesinde obüs sesleri duyuluyor.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasıyla Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn'ın bazı bölgelerinden dumanların yükseldiği gözlendi.

Ceylanpınar ilçesinde obüs sesleri duyulurken, Suriye sınırında savaş uçaklarının uçtuğu görülüyor.

Bu arada, Ceylanpınar Belediyesi de yaptığı uyarılarla vatandaşların evlerine girmesini istedi.

17.18: MSB: Hudutlarımızın güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek, DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere milli güvenliğimize tehdit oluşturan terör örgütleri ve teröristleri etkisiz hale getirmek, yerinden edilmiş Suriyelilerin evlerine ve topraklarına dönüşleri için uygun şartları sağlamak maksadıyla Barış Pınarı Harekatı saat 16.00’da uygulanmaya başlamıştır.

17.10: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’u kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Sayın Şentop’a Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgi verdi.

16:55: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Harekatımız uluslararası hukuk,BM Şartı ve BMGK'nın terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir" dedi.


16:54: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "BM Güvenlik Konseyi üyeleri Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili olarak bilgilendirilmek amacıyla Bakanlığımıza çağrılmaktadır." açıklamasında bulundu

16:46: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak bilgi verdi.


 

16.35 : Suriye Demokratik Güçleri (SDF) çatı ismini kullanan terör örgütü YPG, ABD ve koalisyondan Türk savaş uçaklarının bombardımanını durdurmak için Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istedi.

16.30 : CNN Türk: ABD'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak operasyonla ilgili bilgilendirildi.

16.20 : Erdoğan'ın Twitter mesajını 'acil' koduyla dünyaya duyuran Reuters haber ajansı, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde hava saldırılarının topçu ateşiyle desteklendiğini aktarıyor.

Reuters, ayrıca terör örgütü YPG'ye ait mühimmat depoları ve mevzilerinin vurulduğunu belirtiyor.



16.10 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından operasyonun başladığını ilan etti.

"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Barış Pınarı Harekatı ile,

Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz.
Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız.
Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.

#BarışPınarıHarekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun."



16.00 : Türk savaş uçakları, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Rasulayn'daki terör hedeflerini bombardımana tuttu. Hava saldırısı, televizyonların canlı yayınında izlendi.

16.00 : Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu başladı, gelişmeleri canlı blog olarak aktaracağız.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

​Bu arada ABD Büyükelçisi, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Başkan Erdoğan'ın Twitter mesajını 'acil' koduyla dünyaya duyuran Reuters haber ajansı, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde hava saldırılarının topçu ateşiyle desteklendiğini aktarıyor.

YPG/PKK'LI TERÖRİSTLER TEL ABYAD'DA OKULLARDA DA YUVALANIYOR

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), terör örgütü YPG/PKK'nın Tel Abyad'da iki okulu işgal ederek karargaha çevirdiğini bildirdi.

SNHR'nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, YPG/PKK'lı teröristler, dün Zeynep Bent el Hüseyin ile Tel Abyad El Şarki okullarını bastı.

Teröristler, iki okulu da Türkiye'nin başlatacağı olası askeri harekat sırasında yuvalanmak için karargaha çevirdi.

YPG/PKK'nın Tel Abyad başta olmak üzere işgal ettiği bölgede operasyon paniği sürüyor.

Üç günlük "seferberlik" ilan eden örgüt, zorla silah altına alma çabalarına hız verdi. Bu amaçla gençlerin Tel Abyad'dan ayrılmasına izin vermeyen teröristler, ilçe merkezindeki evleri işgal ederek buralarda yuvalanıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını açıkladı. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TSK'nın Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığını belirterek, "Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz." ifadelerini kullandı

"Tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız"

Barış Pınarı Harekatı ile oluşturulacak güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerinin sağlanacağını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Barış Pınarı Harekatı ile Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız."

Erdoğan, harekatta görev alan askerlere başarılar dileyerek, şöyle devam etti:

"Harekatta görevli kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alnından öpüyor, kendilerine ve yerel destek unsurlarına muvaffakiyetler diliyorum"

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX