0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Nisan 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:27 Nisan 2018 Cuma 00:53:00

Proje ittifakının altında kaldı

FETÖ’nün talimatıyla harekete geçen CHP liderinin çatı aday arayışı başarısızlıkla sonuçlandı. Seçmenlerden ve parti tabanından büyük tepki gören Kılıçdaroğlu, ne yapacağını şaşırdı. 

Türkiye 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidecek. AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olması, Cumhuriyet Halk Partisi’ni şamar oğlanına çevirdi.  Aday arayışına başlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, başarısız oldu. Hem partisinin tabanından büyük tepki gördü hem de açıklayacak bir aday bulamadı. Üst aklın talimatıyla birçok hamle yapmasına rağmen ortada kalan Kılıçdaroğlu, SP, kamuoyunda FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen İP ve terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP'yle proje ittifakına kalkıştı. Erdoğan düşmanlığında birleşen ilkesizler ittifakına FETÖ ve PKK tam destek verdi. 

KURMAYLARI ÇARK ETTİ 

Kapı kapı dolaşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü çatı aday yaparak AK Parti’yi bölmeyi hedefledi. Ancak İP Genel Başkanı Meral Akşener, adaylıktan vazgeçmedi. CHP tabanından da gelen tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu’nun proje ittifakı çöktü. Başarısız ittifakla Gül’ün aday olmayacağı görüşü ağırlık kazandı. AK Parti’yi parçalamak isteyen Kılıçdaroğlu, kendi partisini karıştırdı. Tüm Türkiye’nin gözü önünde hem kapalı hem basın karşısında yapılan başarısız ittifak görüşmelerinin ardından Kılıçdaroğlu'nun yerine partili kurmayları çark etti. CHP'deki önemli isimleri peş peşe açıklamalarda bulunarak ‘Gül gündemimizde hiç olmadı’ ifadelerini kullandı. Günlerdir aday ve ittifak için görüşmeler yürütüp, her şeyi eline yüzüne bulaştıran Kılıçdaroğlu, seçimlere 58 gün kala hala adayını açıklayamıyor. Aday ol çağrılarından ise köşe bucak kaçıyor. 

SADECE 17 DAKİKA SÜRDÜ 

Önceki gün Kılıçdaroğlu’yla görüşüp adaylıktan vazgeçmeyeceğini bir kez daha deklare eden Akşener, dün de Karamollaoğlu’yla görüştü. Gül’ü adaylığa ikna edemeyen Karamollaoğlu’yla Akşener’in görüşmesi sadece 17 dakika sürdü. Görüşmenin ardından CHP heyeti de Karamollaoğlu'yla bir araya geldi. Heyetle kısa bir görüşme gerçekleştiren Karamollaoğlu, tekrar Kılıçdaroğlu'yla bir araya gelecek. SP ve CHP daha önce de bir görüşme gerçekleştirmişti. İyice çıkmaza giren CHP’nin cumhurbaşkanı adayını pazar ya da pazartesi günü ilan edebileceği değerlendiriliyor. 

Parti tabanı isyanda 

15 Temmuz darbe girişimi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve halkın dirayetiyle önlenen Fetullahçı Terör Örgütü hala boş durmuyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iki projesinden biri olan Gül’ü Erdoğan’a karşı aday çıkarma tezgahı bozuldu. Pensilvanya destekli diğer isim olan Akşener ise aday olarak hala sahnedeki yerini koruyor. Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu’nun girişimleri boşa çıksa da CHP lideri çabalamaya devam ediyor. Başından beri vatandaşlara ve medyaya ‘Seçime hazırız’ mesajı veren CHP adaysız kaldı. “CHP hazır hodri meydan” diyen Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş ve İlhan Kesici gibi parti tabanının bile isyan ettiği isimlere yöneldi. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX