0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mart 2019 Salı 16:15:00 - Güncelleme:19 Mart 2019 Salı 16:57:00

Mardin Dargeçit'te öldürülen teröristin Gri listede olduğu tespit edildi

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, PKK'lı teröristlerin sığınak olarak kullandığı mağaraya yönelik operasyonda çıkan çatışmada gebertilen 3 teröristten birinin sözde bölge sorumlusu diğerinin ise gri listede arandığı tespit edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dargeçit'in kırsal Yumurtalı mahallesinde PKK'lı teröristlerin sığınak olarak kullandığı bir mağaraya dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Teröristlerin, güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' uyarısına ateş açarak karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 3 terörist öldürülürken, 3 asker hafif yaralandı. Çatışma sırasında teröristlerden 2'sinin cesedi, çöken sığınağın altında kaldı. Teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği bölgedeki operasyon devam ediyor.

GRİ LİSTEYE BİR ÇİZİK DAHA

Mardin Dargeçit'te gebertilen teröristlerden birinin örgütün sözde bölge sorumlusu, birinin de gri listede arandığı tespit edildi

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin'deki çatışmala ilişkin valilikten yapılan açıklamada 19.03.2019 tarihinde Mardin İli Dargeçit İlçesi Kırsal Yumurtalı Mahallesi'nde sığınak olarak kullanıldığı tespit edilen bir mağarada yapılan operasyon neticesinde, bir erkek terörist, Bölge Sorumlusu olduğu değerlendirilen Reber (K), gri listede aranan Dilxwaz (K) ve Rezzan (K) kod isimli 3 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte ele geçirilmiştir. Bölge halkımızın desteğiyle, huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların kararlılıkla devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur' ifadelerine yer verildi.

İŞTE ÇATIŞMANIN YAŞANDIĞI BÖLGE

(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX