0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Mayıs 2019 Salı 16:23:00 - Güncelleme:28 Mayıs 2019 Salı 17:35:00

Pençe Harekatı'nda dikkat çeken detay! Alabarda açıkladı

TSK’nın Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesine düzenlendiği operasyon hakkında merak edilenleri değerlendiren güvenlik uzmanı Yusuf Alabarda, "Terörle mücadelede güvenlik bürokrasinin geliştirmiş olduğu kapasiteyle terör örgütünün Türkiye içerisinde artık bir eylem koyabilmesinin sıfırlanışının başlangıcı diyebiliriz." dedi.

TM Dijital Haber Merkezi

TSK tarafından Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara harekat başlatıldı. Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katıldı.

TSK’nın Hakurk bölgesine düzenlediği operasyonun teröre pençe vurma noktasında önemli olduğunu belirten Yusuf Alabarda, “Dün Hakurk’a başlatılan operasyon askeri açıdan analiz edildiğinde öne çıkan özelliği Kandil ile Türkiye, Kandil ile Suriye, Kandil ile Sincar dağı bölgeleri arasındaki terör geçişkenliğine pençe vurulmak için yapıldı. Türkiye, terörle mücadele de Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı duyarak sahada büyük bir diplomasiyi koordine ediyor.” dedi.

İŞTE GELEN SON GÖRÜNTÜ


 

Terörle mücadelede Türk sanayisinin ortaya koyduğu araçların kullanmasının terörle mücadeleye güçlü bir katkı yaptığını söyleyen Alabarda, “Bugün icra edilen operasyonda ATAK helikopterlerinin kullanılıyor olması, İHA ve SİHA’ların kullanır olması, savunma sanayinin hava kuvvetleri komutanlığının kullanılması, Mehmetçiğin yerli ve milli mücadele tüfeğiyle harekâta katılıyor olması… Terörle mücadelede güvenlik bürokrasinin geliştirmiş olduğu kapasiteyle terör örgütünün Türkiye içerisinde artık bir eylem koyabilmesinin sıfırlanışının başlangıcı diyebiliriz.”

Terör örgütünün yakın zamanda iflas edeceğine dikkat çeken Alabarda, “TSK’nın önleyici mücadele kapsamındaki stratejisiyle doğrudan orantılı silahlı kuvvetler terörle mücadelesinde ekonomik anlamda terörün kaynaklarını kurutma, siyasi anlamda terör örgütüyle paralel hareket eden siyasi oluşuma vermiş olduğu mücadele ve aynı zamanda terör örgütünün sözde lider kadrosuna yönelik geliştirmiş olduğu operasyonlarla güçlendiriyor.”

Terör örgütünün ortaya bir eylem koyabilecek durumda olmadığını söyleyen Yusuf Alabarda sözlerine şöyle devam etti:

“Kırmızı listede aranan terör örgütü üyesi elebaşları hem Türkiye’de hem de sınır ötesinde imha ediliyor. Terör örgütünün isim listesiyle aranması ve sözde lider kadrosunun imha edilmesi aynı zamanda terör örgütünün hafızasını ve taşımış olduğu değerlerin imha edilmesi anlamına geliyor. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın lider kadrosuna yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu bu operasyonların terör örgütünü yakın bir zaman içerisinde iflas noktasına getireceğini düşünüyorum.”

Harekat merkezinden ilk görüntüler geldi! Bakan Akar operasyonu işte böyle yönetti

PKK’ya karşı Pençe Harekatı başladı Komandolar Irak’ın kuzeyinde

Başkan Erdoğan'dan "Pençe Operasyonu" mesajı

Milli Savunma Bakanlığı 'Pençe' harekatından yeni görüntüler paylaştı

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı! Pençe operasyonunda şu ana kadar 9 terörist öldürüldü

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX