0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Temmuz 2019 Salı 09:28:00 - Güncelleme:30 Temmuz 2019 Salı 09:28:00

Pangolin pulu ne işe yarar? Pangolin nedir?

Pangolin pulu ne işe yarar? Pangolin nedir? merak konusu oldu. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin 8 milyon 500 bin lira değerinde nesli tükenmekte olan hayvana ait 1 ton 217 kilogram pul ele geçirmesi üzerine pangolinin ne olduğu ve pangolin pulunun ne işe yaradığı merak edildi. Haberi gören okuyucular pangolin türü ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Pangolin nedir? Pangolin pulu ne işe yarar? sorularının yanıtı haberimizde.

Pangolin pulu ne işe yarar? Pangolin nedir? sorularının yanıtı arama motorlarında araştırılıyor. Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin 8 milyon 500 bin lira değerinde nesli tükenmekte olan hayvana ait 1 ton 217 kilogram pul ele geçirmesi üzerine pangolinin ne olduğu ve pangolin pulunun ne işe yaradığı merak edildi. Haberi gören okuyucular pangolin türü ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Pangolin pulu ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

PANGOLİN NEDİR?

Pangolin, Gagalı memelilerin, memeliler içerisindeki tür olarak gösterilir. Pangolinlerin yarısı Afrika ve yarısı da Asya’da olan 8 türü bulunuyor. Gerçek pullarla kaplı yaşayan tek memeli olarak yaşamını sürdürüyor. Pangolinlerin pulları, insan cildi ve tırnağını da oluşturan keratin proteininden oluşmuştur. Fakat, arka kenarları jilet keskinliğine sahip olduğu için pangoline sarılmak hiç doğru bir yöntem olmayacaktır. Pangolinlerin, tünel kazmak ve karınca yemek için eşelemekte kullandığı çok keskin pençeleri vardır. Korktuklarında arka bezlerinden kokarcanınkine benzer kötü kokulu, bir asit salgılarlar. Her ne kadar kedilere karınca yiyenlerden daha yakın akraba olsalar da büyük ihtimalle evde beslenmeyecek bir yapıya sahipler.

PANGOLİN PULU NE İŞE YARAR?

Kimyasal olarak pangolin pulu ile tırnak yemenin bir farkı yok, ancak yine de et ve kanıyla beraber pullarının da tedavi edici özellikleri olduğu düşünülüyor. Pangolin fetüsleri bile tüketiliyor. Bu talep, pangolin kaçakçılığını cezbedici bir iş hâline geliyor. Pangolinin pulları bazı geleneksel ilaçların içerisinde bulunması yasa dışı pangolin ticaretine olan bu yüksek talebi artırıyor.


PANGOLİN PULLARI NE KADAR?

Çin medyası, karaborsada pulların kilosunun fiyatının 700 dolara kadar çıkabildiğini aktarıyor. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) pangolinleri dünya üzerinde en çok ticareti yapılan vahşi memeli olarak tanımlıyor. Son on sene içerisinde bir milyonun üzerinde hayvanın kaçak av pazarında öldürüldüğü düşünülüyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX