0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:02:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2018 Pazartesi 00:31:00

Osmanlı torunları Batı'yı salladı

Türkiye düşmanlarının tüm engelleme çabalarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gurbetçilerle Bosna’da bir araya geldi. Batı’nın başarılı olamayacağını söyleyen Erdoğan, “Alçakların gücü bize yetmez” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zetra” Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleşen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Konuşmasına, Bosna Hersek Devlet Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç'e teşekkür ederek başlayan Erdoğan, salondakilere Türkiye'den 81 milyon vatandaşın selamını getirdiğini söyledi. Batı’nın Avrupa’daki Türklerle bir araya gelmesini engellemeye çalışmasına tepki gösteren Erdoğan, “Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden anlı şanlı Avrupa ülkelerinin sınıfta kaldığı bir dönemde, Bosna Hersek bizlere burada bir araya gelme imkanı sağlayarak, sözde değil, özde demokrat olduğunu göstermiştir” dedi. 

GURBETÇİ DEĞİL AVRUPALI

Gurbetçi söylemini değerlendiren Erdoğan “Avrupa'ya giden ilk kuşak, zamanla ailesini yanına aldı, orada çocukları oldu. İlk kuşak, yerini ikinci, üçüncü hatta dördüncü kuşağa bırakmaya başladı. İlk gelenler bir süre çalışıp elde ettiği kazançla, Türkiye’de kendilerine bir gelecek kurmayı hayal ediyorlardı. Bunun için onlara gurbetçi diyorduk, çünkü bir gün dönüp geleceklerdi” ifadelerini kullandı. Erdoğan, bunların önemli bir kısmının Avrupa'ya yerleştiğini anlatarak, “Onun için artık bu kıtada yaşayan kardeşlerimize gurbetçi değil, Avrupalı diyoruz” şeklinde konuştu.  Avrupa'da yaşayan Türklerden, çocuklarına anadilleriyle dinlerini en iyi şekilde öğretmelerini ve bulundukları ülkelerde en iyi eğitimi aldırmalarını isteyen Erdoğan, “Bunları kaybettiğinizde kaybolursunuz” açıklamasında bulundu. 

HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK ADIMLAR

Türklerin hayatını kolaylaştırmak ve konsoloslukları daha aktif kullanabilmesi için adımlar attıklarını söyleyen Erdoğan, “Askerlikten, resmi işlemlere kadar Avrupalı vatandaşlarımızın tüm işlemlerini kolaylaştırıyoruz. TRT Türk yeniden yapılandırılarak, yurtdışındaki vatandaşlarımıza daha geniş hizmet sunacak” dedi. Birileri bizleri ayırmak için ellerinden geleni yapsa da, başaramayacaklar diyen Erdoğan, “Bu alçakların bizim hanım kardeşlerimize bile güçleri yetmez, bırakın erkeklerle uğraşmayı. İşte, bizi bu hale düşürenlerin oyunlarının farkına varmalı ve artık buna bir son vermeliyiz” açıklamasında bulundu. 

HEPİMİZİN BİRLEŞME ZAMANI

Türklerin siyasete katılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Bugün kimi Avrupa ülkeleri, şahsımıza ve ülkemize karşı terbiyesizlik düzeyine varan tavırlar sergileyebiliyorsa bunun sebebi oradaki Türklerin dağınıklığıdır” ifadelerini kullandı. Erdoğan Avrupa’da Türkiye'den gelmiş olan herkesin kökenine, mezhebine ve siyasi tercihine bakmaksızın ortak değerler etrafında birleşmesinin zamanının geldiğini vurguladı. 

ALLAH TÜRKİYE'YE ERDOĞAN'I BAĞIŞLADI

UETD 6. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bakir İzzetbegoviç, Türkiye ve Bosna Hersek bayraklarını bir arada görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. İzzetbegoviç, Allah’ın her yüzyılda bir kez birini bahşettiğini ve bu kişinin milletini dinine döndürdüğünü kaydederek, “Bizim Aliya İzzetbegoviç'imiz vardı. Allah’ın yardımıyla ayakta kaldık” dedi. 

LİDERİNİZE DESTEK OLUN 

İzzetbegoviç, bugün Türkiye’nin birçok zorlukla mücadele ettiğine işaret ederek, hem içeride hem dışarıda düşmanlarla mücadele eden Türkiye’nin milyonlarca sığınmacıya sahip çıktığını ve her şeye rağmen ilerlemeye devam ettiğini vurguladı. Bugün Türk milletinin de Allah’ın kendilerine bahşettiği bir kişiye sahip olduğunu belirten Bakir İzzetbegoviç, “Bu kişi, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ona yardım edin, onu destekleyin. Doğru yolda olmalısınız. Siz Avrupalı Türkler, liderinize destek olmalısınız” şeklinde konuştu. 

Tehditler bizi yolumuzdan döndüremez 

Balkanlar ziyaretindeki suikast iddiasından kendisini MİT’in bilgilendirdiğini ifade eden Erdoğan,”Yolumuza yılmadan 15 Temmuz’daki gibi devam ederiz” açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna Uluslararası Havalimanı'na gelişinde, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç tarafından karşılandı. Erdoğan çalışma ziyareti kapsamında, İzzetbegovi,’le baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulundu. İki lider görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi. 

FETÖ İLE MÜCADELE UYARISI

Bosna’da FETÖ konusunda adımlar beklediğini ifade eden Erdoğan, “FETÖ, toplumun her alanına kollarını dolamış, bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bu alandaki mücadele ise büyük çaba gerektiriyor. FETÖ'nün Bosna Hersek'teki yapılanmasının da karşılıklı çabalarla kısa zamanda sonlandırılmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü işbirliğine açığız” dedi. 

BULUŞMAMIZI ENGELLEYEMEYECEKLER

Balkanlar ziyaretinde suikast iddiaları hatırlatılarak, “Bu haber size ulaştı mı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu yanıtlayan Erdoğan, “Bu haber bana ulaştı. Zaten ulaştığı için de buradayım. Nereden ulaştı? MİT'ten bu haber bana ulaştı, ulaştığı için buradayım. Bu tür tehditler bizi yoldan alıkoyamaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz. Avrupa'nın değişik yerlerinden gelen binlerce insan, burada eğer görüşmek, buluşmak istediği bir liderle görüşemezse, buluşamazsa benim için doğru bir şey olmaz. Biz kendileriyle burada buluşacağız. Planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz, 15 Temmuz'daki gibi” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX