0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Temmuz 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:12 Temmuz 2018 Perşembe 01:07:00

Oktar'ın suç örgütüne dev operasyon

Din istismarcısı Adnan Oktar'ın suç örgütü çökertildi. Kaçmaya çalışan Oktar, kovalamaca sonucu yakalandı. 106'sı kadın 235 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 30 ayrı  suçtan  başlatılan operasyon, örgütün karanlık yüzünü gözler önüne serdi.

Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul merkezli 4 ilde başlatılan operasyonda, suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 106'sı kadın 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon için İstanbul'un 22 ilçesiyle Ankara, Muğla ve Antalya'da 120 adrese eşzamanlı baskın düzenlendi. Operasyon yapılan adreslerden biri de Oktar'ın programlarının yayınlandığı A9 televizyon kanalının stüdyolarıydı. 

SARIYER'E KADAR KAÇTI

Operasyonlara helikopter ve deniz polisi de destek verdi. Ekipler, gözaltı işlemi için sabah saatlerinde Oktar'ın Çengelköy'deki villasına gitti. Polisi villanın kapısında görünce özel araçıyla Sarıyer'e kadar kaçan Oktar, burada etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Oktar'ın evini ve işyerlerini didik didik arayan polis, çok sayıda belgeye ve suçta kullanıldığından şüphlenilen malzemeye el koydu. Otoparktaki lüks araçlar da arandı. Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi'ne getirilen Oktar'a vatandaşlar “Kediciklerin nerede” diye tepki gösterdi. 

TACİZ, TECAVÜZ, TEHDİT, ŞANTAJ

Tepkilere gülümseyerek cevap veren Oktar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Adnan Oktar başta olmak üzere soruşturmada adı geçen tüm şüphelilerin mal varlıklarına el konuldu, şirket, dernek ve vafılarına kayyım atandı.  Soruşturmanın ağırlığını tehdit, şantaj, alıkoyma, cinsel istismar ve taciz suçlamaları oluşturuyor. Aralarında yaşları 11 ile 40 arasında değişen 20'nin üzerinde kadın ve kız çocuğunun cinsel istismar suçlamasıyla Oktar ve grubu hakkında mağdur olarak  suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.  

EViNDEN CEPHANE ÇIKTI 

Oktar'ın evinde ve diğer adreslere yapılan baskınlarda 50'nin üzerinde tabanca ve tüfekle  bu silahlara ait çok sayıda mermi, çelik yelek ve bir zırhlı cip ele geçirildi. Oktar'ın evinde yapılan aramada, uzun namlulu tüfekler, tabancalar ve çok sayıda mühimmat bulundu.

'ÇOCUKLARA CiNSEL TACiZ' SUÇLAMASI

Yaşları 11 ile 40 arasında değişen yaklaşık 70 kişinin, Adnan Oktar ve grubu hakkında cinsel taciz iddiasıyla şikayetçi olduğu öğrenildi.

LÜKS HAYAT

Oktar'ın mal varlıklarına el konulurken şirketlerine kayyım atandı. Çengelköy'deki villası ve lüks araçları şatafatlı hayatını gözler önüne serdi. Villada yapılan aramada ele geçirilen tarihi eserler emniyete götürüldü.  

DOSYADAKİ SUÇ SAYISIYLA  CUMHURİYET TARİHİNE GEÇTİ

OTUZ ayrı suçlama yönetilen Adnan Oktar ve örgütü, suç sayısı bakımından Cumhuriyet tarihine geçti. İşte o suçlamalar:  “Örgüt Kurma”, “Çocukların Cinsel İstism arı”, “Cinsel Saldırı”, “Reşit Olmayanla Cinsel İlişki”, “Çocuğun Kaçırılması veya Alıkonulması”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun kılma”, “Cinsel Taciz”, “Şantaj”, “Siyasi ve Askeri Casusluk”, “Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Dolandırıcılık”    “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal”, “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet”, “Tehdit”, “Cebir”, “İftira”, “Halkı Askerlikten Soğutma”, “Suç Uydurma”, “Hakaret” “Yalan Tanıklık”, “Nitelikli Dolandırıcılık”, “Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet”, “Vergi Usul Kanununa Muhalefet”, “Rüşvet”, “Eğitim ve Öğretim Hakkının Engellenmesi”, “Eziyet”, “Kişisel Verilerin Kaydedilmesi”, “Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi”, “Ailenin Korunması” ve “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet Saldırı” 

'iSRAiL CASUSU' İDDİASI 

Adnan Oktar'a yöneltilen 'siyasi ve askeri casusluk' suçlamasının altından İsrail çıktı. Oktar'ın Türkiye'de elde ettiği gizli belge ve bilgileri İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD üzerinden bu ülkeye aktardığı belirtiliyor.  

SAĞ KOLU FİRARDA

Örgütün 2 numaralı ismi Tarkan Yavaş operasyon haberini alınca kaçtı. Bilim Araştırma Vakfı'nın eski başkanı olan Yavaş, küçük yaşta kız çocuklarına istismar, dolandırıcılık ve uluslararası casusluk başta olmak üzere 20 suçtan aranıyor. Ortadan kaybolan Yavaş'ın silahlı olduğu öğrenildi.  

BABUNA DA GÖZALTINDA 

Operasyonda gözaltına alınanlardan biri de Oktar Babuna. 1999 yılında kanser olduğunu söyleyerek Adnan Oktar ile birlikte ilik kampanyası başlatarak adını duyuran Babuna, 160 bin kişiden ilik örneği toplamıştı. Ancak daha sonra iliklerden 120 bininin kaybolduğu ortaya çıktı. İliklerin ABD'ye gönderildiği iddia edildi. 

KIZLARIMI ÖZEL UÇAĞIYLA KAÇIRDI 

Avusturya'da yaşayan ve 17 ve 19 yaşlarındaki kızlarının ocak ayında Adnan Oktar tarafından alıkonulduğunu belirten baba Elvan Koçak, Türkiye'ye gelerek suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Yaşadıklarını şöyle anlattı:

BAŞKA EVLATLAR YANMASIN

“Çocuklarımın Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışında çıktığını öğrendim. Adnan Oktar kendi uçağıyla kaçırmış Türkiye'den çocuklarımı. Çünkü ben o gece Türkiye'den bütün uçuşları incelettirdim. Pasaporttan çıkışları var fakat sonrası yok. Benim evlatlarım yandı bundan sonra başka evlatlar yanmayacak.”

FİLM GİBİ KOVALAMACA 

Hakkında gözaltı kararı verilen kadın şüpheliler bir bir yakalandı. Ankara'daki operasyonda ise şüpheliler kaçmaya kalkıştı. Çayyolu semtinde belirlenen lüks villaya sabah 06.00 sıralarında baskın yapıldı ancak haklarında gözaltı kararı bulunan 3 kadının kaçtıkları tespit edildi. Kadınların yakalanması için bölgede çalışma başlatan ekipler, şüphelendikleri lüks otomobili durdurdu. Otomobildeki kadınların villadan kaçan ve aralarında İstanbul'da gözaltına alınan Oktar Babuna'nın kız kardeşi Ayşegül Hüma Babuna'nın da bulunduğu F.C.E. ve D.A. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul'a götürüldü. 

'KEDİCİKLER' ÇİFTE TABANCA TAŞIYOR 

Adnan Oktar grubundan 2017 yılında ayrılan Ceylan Özgül, yaşadıklarını anlattı. Özgül, şunları söyledi:  “Bu örgütün içyüzü gerçekten pislik dolu. Bakın 7, 10, 14 ve 17 yaşında kızlar burada tacize uğruyorlar. Defalarca tecavüze uğrayan kızlar var.  Yaptıkları bir sürü ajanlık faaliyetleri var.  Özgül, grubun içindeki kadınlar için kullanılan 'Kedicik' kelimesinin konuyu şirinleştirdiğini belirterek”  'Kedicik'lerin büyük bir kısmının sokakta gezerken usulsüz yollardan alınmış çift silah taşıdığını insanlar bilmiyor. Bu kadınların kendilerinden küçük insanları yanlarında gardiyan olarak dolaştırdığı bilinmiyor” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX