0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Mayıs 2019 Perşembe 15:14:00 - Güncelleme:16 Mayıs 2019 Perşembe 15:37:00

Son Dakika: Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme yasağı kaldırıldı

Adalet Bakanı Gül: '(Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi) Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi'

 Adalet Bakanı Gül: "(Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi) Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi"

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi konusunda açıklama yapan Adalat Bakanı Abdülhamit Gül, "Hükümlülerin avukatlarıyla görüşmesi kanunu bir haktır. İnfaz kanunumuz hükümlülerin avukatlarıyla görüşme hakkını düzenlemiştir. Bu görüşmenin ne şekilde olacağı sınırlarını çerçevesini yine ayrıntılı bir şekilde kanun düzenlenmiştir. Bu hakkın ihlali ya da belli bir güvenlik riskinin olması gibi hallerde sınırlanabileceğini yine düzenlemiştir. Elbette bu sınırlandırılmalar, kısıtlamalar yargının denetimine açıktır. Konuyu bu şekilde değerlendirmek lazım.

Daha önce verilen kısıtlama kararları söz konusuydu. Bu kısıtlama kararları kaldırıldı. Görüşme yasağına ilişkin bu kararlar kaldırıldı. Görüşme imkanı getirildi. Dolayısıyla hukuken bu konudaki engeller kalktıktan sonra avukatının görüşme imkanı da hukuken söz konusu olmuştur." dedi.


(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX