0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2017 Pazartesi 18:05:00 - Güncelleme:20 Şubat 2017 Pazartesi 18:36:00

Numan Kurtulmuş: Bu görüşmeleri hayra alamettir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Beştepe'de açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları...

Dışişleri Bakanımız bölgesel gelişmeleri, hem şehir bazında, hem bölgeler bazında hem de genel olarak siyasi perspektif açısından değerlendirmiş. Komşu ülkelerin temsilcileriyle yapılan görüşmeler masaya yatırılmış, Türkiye'nin dış politikasına etkileri üzerinde durulmuştur

Suriyeli çocukların eğitim alanına alınmasıyla ilgili çalışmalar gözden geçirildi. Okul öncesi zorunlu eğitimin bütün çocukları kapsayacak şekilde yeniden ele alınması ifade edildi. Beşinci sınıflarda müfredatla ilgili bilgi verildi. Üç ana konu gözden geçirildi. Verimli bir Bakanlar Kurulu sonrası sizlerle beraberiz.

ABD İLE YAPILAN GÖRÜŞMELER 

ABD ile Suriye'de bazı görüş ayrılıklarının giderilmeye başlandığı, FETÖ konusunda olumlu adımlar atılmasına neden olacak yaklaşımlar olduğu doğrudur. Bizim ABD ile çok uzun yıllara dayalı müttefiklik ilişkimiz var. Ayrıca bu bölgede yakın zamanlardaki teröre karşı mücadelede iş birliğimiz var. Yeni yönetimle beraber ilişkilerin iyileşmesini bekliyoruz. Sahada PYD'ye verdikleri desteği sonlandırmaları. Yapılacak operasyonlarda PYD ile değil yerli unsurlarla, ılımlı unsurlarla operasyon yapmalarını arzu ediyoruz. 80 milyonluk Türkiye mi, birkaç bin militana sahip PYD mi? İkincisi ise FETÖ'yü iade etmeleridir. Bütün bu görüşmelerde bunun iadesi gündeme geldi. Sadece Gülen'in değil, bu örgütle bağlantılı olan ve ABD'ye kaçmış kişilerin de iadesi üzerinde durulmaktadır. Bu ulusal güvenlik meselesidir. Son ziyaretler olumlu işaretlerdir. 

FIRAT KALKANI HAREKATI

PYD'yi en az DEAŞ kadar tehlikeli görüyoruz.

Terör örgütlerine karşı pozisyonumuz değişmeyecek.

TÜRK İMAMLARA ÇİRKİN SUÇLAMA

Almanya'daki Türk imamlar casus değildir. DİTİB'in hiç bir mensubu ajan değildir.

Avrupa yabancılarla barış içinde yaşamalı. Ilımlı Müslümanlığı bin senedir sürdürüyoruz. 

Almanlar ırkçı siyasetin tesirinden kurtulmalı. 

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ

Bu bir milli seferberliktir. Verilen sözler defterlere yazıldı, takip edilecek. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX