0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:06 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00

Mültecilere Yunan zulmü

Uluslararası sözleşmelere göre mültecileri kayıt altına almak zorunda olan Yunanistan, hiçbir işlem yapmadan binlerce kişiyi Türkiye sınırına ölüme gönderiyor. 

Sınırda yakalanan göçmenlerle yapılan mülakatlar sonucu, kasım ayında 2 bin 490 kişinin Yunanistan tarafından Türkiye'ye zorla gönderildiği belirlendi. Göçmenlerden 300’ü, Yunanistan'dan darp edilerek ve elbiselerine el konularak yarı çıplak vaziyette Türkiye'ye gönderildiklerini söyledi. Önceki gün donmuş cesetleri Türkiye sınırlarında bulunan mültecilerin Yunan polisi tarafından işkence gördükten sonra kıyafetleri çıkartılarak Meriç Nehrine atıldığı ortaya çıkmıştı. Edirne’deki bir başka olayda ise mülteciler demir çubuklarla darp edilip elbiseleri, telefonları ve paralarına el konularak Türkiye'ye gönderilmişti. 

Sadece kasım ayında 2 bin 490 kişinin Yunanistan tarafından Türkiye'ye zorla gönderildiği tespit edildi. 

KİMSESİZ ÇOCUKLARA VİZE 

Mültecileri kabul etmeyen Yunanistan, yolda ailelerini kaybeden çocuklara ise vize veriyor. Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Nikos Kocias yaptığı açıklamada, yasadışı vizelerin kimsesiz çocuklara verildiğini; binlerce çocuğun seks kölesi yapıldığını ve organ mafyasına teslim edildiğini itiraf etmişti. 

GİZLİ YAZIŞMALAR SİLİNDİ 

Diğer taraftan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın ana bilgisayar sisteminde patlama meydana geldi. Aralarında gizli yazışmaların da bulunduğu son 13 yıldaki elektronik postaların tümü silindi. Aksaklığın bakımsızlık yüzünden yaşandığı belirtilirken, bir süre önce ana bilgisayar sisteminde bakım yapılmasının kararlaştırıldığı ancak yüksek maliyet gerekçesiyle daha sonra bundan vazgeçildiği ifade edildi. Olayın ardından bakanlığa elektronik yazışmaları depolamak için 150 bin euroluk yeni cihazlar satın alındı. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX