0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Aralık 2018 Perşembe 14:03:00 - Güncelleme:06 Aralık 2018 Perşembe 18:41:00

Muharrem vazgeçmiyor: Atatürk bile üç kere yenildi

Daha önce 2 kez genel başkanlık, 1 kez de cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Muharrem İnce, hocası Kemal'in yolundan gitmeye kararlı. İnce, hala seçim kazanacağı umudunu koruyor. 9 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu da hala 'Belki kazanırım' düşüncesiyle partinin genel müdür koltuğuna oturuyor.

Yalova Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı tanıtım toplantısına katılan CHP’li Muharrem,  Yalova’dan hiçbir şekilde bundan sonra herhangi bir yere aday olmayacağını söyledi.

"BENİM İÇİN O DEFTER KAPANDI"

Muharrem, "Ben bu kentin 16 yıl milletvekilliğini yaptım. Artık benim için o defter kapandı. Ben Yalova’dan hiçbir şekilde artık bir yere aday değilim. Başka yerlere adayım. Tahmin ediyorsunuz siz. Ama şunu unutmayın. Ben sizlerle birlikte yol yürüdüm. Tahtanın başındaki fizik öğretmenini aldınız, Yalova örgütü beni milletin karşısına 81 milyonun karşısına çıkarttınız. Hangi kardeşimiz Yalova’da belediye başkan adayı, milletvekili adayı, meclis adayı hangi adaylıkta varsa ben sizin yanınızda olacağım. Sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Bende size bu şekilde yardımcı olacağım." diye konuştu.

"ATATÜRK BAŞTAN ÜÇ KERE YENİLDİ"

Seçimler hakkında tavsiyelerde de bulunan Muharrem, "Seçimlerde en önemli şey şudur; bir, yenilgiyi aklına bile getirme. İki, yenilirsen dünyanın sonu değil. Gazi Mustafa Kemal Paşa Kurtuluş Savaşı’nın sonunda galip geldi ama baştan üç kere yenildi. Gediz, Kütahya, Eskişehir’de yenildi. Sonra dedi ki Fevzi Çakmak’a 'Orduyu Sakarya’nın doğusuna çek’ dedi. Hazırlıklarını yaptı. Zafer, hazırlanmak, iyi hazırlanmakta." dedi.

Kemal'den Muharrem'e "başarısız" göndermesi

Girdiği her seçimi kaybeden CHP Genel Müdürü Kemal, medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda partisinin mağlup cumhurbaşkanı adayı Muharrem'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili olarak, "Öyle bir düşüncem yok. İstanbul'u, arkasında başarı hikayesi olan biriyle alacağız." şeklinde konuşmuştu.

(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX