0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 15:11:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 16:12:00

Milli SİHA'mız Ukrayna semalarında: Devlet Poroşenko canlı izledi

Uçuşu Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ilk teslim edilen Bayraktar İHA'ların ülkesinde yapılan uçuş testlerini karargâhtan anbean takip etti.

TM Dijital Haber Merkezi

Baykar tarafından yerli imkânlarla üretilen Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı, Ukrayna semalarında ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Uçuşu Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko saniye saniye takip etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ocak ayında Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi İHA alımına yönelik anlaşma imzalandığını duyurmuş, İHA kompleksinin ülkesinde test edileceğini bildirmişti. Poroşenko, ilk teslim edilen Bayraktar İHA'ların ülkesinde yapılan uçuş testlerini karargâhtan anbean takip etti.

Poroşenko resmi sosyal medya hesaplarından konu ile alakalı bir paylaşımda da bulunarak, "Ukrayna ordusunun silahlanması üzerine alınan Türk İHA'sı "Bayraktar"ın testleri başarılı oldu. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini ve Türkiye'deki ortaklarımızı halkım adına tebrik ediyorum. Bugün son derece modern bir silaha sahibiz." açıklamasında bulundu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da konu ile alakalı olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayraktar TB2 İHA Sistemi ile tarihi bir gün yaşadık. Tüm testler başarıyla tamamlandı. Emeği geçen, manevi desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımla." dedi.

Poroşenko, mart ayının ilk haftasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ile teslimatı konusunda anlaşmaya vardığımız Bayraktar İnsansız Hava Aracı'nın testi yakında gerçekleştirilecek." açıklamasında bulunmuştu.

poroshenko

Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2'nin Ukrayna'ya satış anlaşması kapsamında, 6 adet Bayraktar TB2 tipi İHA’nın bir yıl içinde teslim edileceği bildirilmişti.

Dün Ukrayna kaynaklı haber sitelerinde Bayraktar TB2 tipi İHA'nın Ukrayna üzerindeki uçuş rotasının bulunduğu bir görseli paylaşmıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX