0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Temmuz 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:16 Temmuz 2018 Pazartesi 00:00:00

Millet şehitlerine koştu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenlendi, hain girişimde şehit düşen kahramanlar mezarları başında anıldı. 

FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti. Türk halkının vatanı için demokrasi düşmanlarına göğsünü siper etmesi büyük bir destana dönüştü. Hainlerin düzenlediği saldırılar sonucu 250 kişi şehit düştü, 2 bin 193 kişi yaralanarak gazi oldu. Halk, adlarını tarihe altın harflerle yazdıran kahramanların yasını tutuyor. Türkiye dün tek yürek oldu ve kahramanlarını çeşitli etkinliklerle andı.   

KAHRAMANLARA DUA 

Ülkenin dört bir yanında şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Halk şehitlerin kabirlerini ziyaret etti, karanfil bıraktı. Gurur ve hüzün bir arada yaşandı. İstanbul’da 15 Temmuz şehitleri, Edirnekapı'daki mezarları başında anıldı. Çiçekler ve Türk bayraklarıyla süslenen 15 Temmuz Şehitler Mezarlığı'nda kabri bulunan kahramanların yakınları, mezarları temizledi ve çiçekleri suladı. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer de katıldı. 

SİZİ UNUTMAYACAĞIZ 

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan emniyet personeli anısına video yayınlandı. Videoda, darbe girişimi sırasında şehit olan polislerin isim ve fotoğraflarına yer verildi. Fotoğraflar, sözleri ve seslendirmesi Alper Kış'a ait “Vakit Gelir” isimli müzik eşliğinde gösterildi. Video, “Sizleri sonsuza kadar unutmayacağız. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun. Vatan size minnettardır” mesajıyla sona erdi. 

BELEDİYE DİRENİŞİNE ÖZEL ANIT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 15 Temmuz darbe girişiminde Saraçhane'deki başkanlık binası önündeki süs havuzunda abdest alan vatandaşları örnek alarak yaptırdığı “Saraçhane 15 Temmuz Anıtı”nın açılışı yapıldı. Törende konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 15 Temmuz gecesi en yoğun çatışmalardan birisinin Saraçhane'de yaşandığını belirterek, “Burada hedef neydi? Büyükşehir belediyesiydi; milletin seçtiği yöneticilerdi. Ama milletimiz seçtiği o yöneticilere, hükümete, iktidarına, devletine sahip çıktı” dedi. Anıt için kamera kayıtları detaylıca incelendi ve kullanılan heykeller “Holywood” stüdyolarında kullanılan silikon malzemeyle yapıldı. 

2 YILDIR HER GÜN EŞİNİN YANINDA

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Vatan Caddesi'nde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Mehmet Güder'in eşi Ayten Güder, 2 yıldır her gün eşinin mezarını ziyaret ediyor. Kocasının, darbe girişimini öğrenir öğrenmez Fatih'te şube müdürü olarak çalıştığı restoranda çalışanlarına “Bu akşam vatana sahip çıkmazsak ne zaman sahip çıkacağız” diyerek Vatan Caddesi’ne gittiğini belirten Güder, “Her gün kocamın mezarını ziyaret ediyorum. Hem onu çok özlüyorum hem de onunla gurur duyuyorum” dedi. 

 BOSNA'DA DEMOKRASİ KOŞUSU

Şehitler için Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan’da da anma törenleri düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 2. Demokrasi Koşusu yapıldı. Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen 3,5 kilometrelik koşunun başında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde şehit edilenler dualarla anıldı. 500'den fazla katılımcının olduğu koşu, “Vilsonovo” yürüyüş yolunda gerçekleştirildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX